Salarii, Armata Ucrainei. STIMULENTE care ”BETONEAZĂ” moralul combatanților. Soldații, plătiți ca în Occident

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Soldații ucraineni care sunt implicați în luptă vor primi sume importante de bani. Familiile celor căzuți în luptă primesc echivalentul a 500 de mii de dolari.

Luni, Guvernul Ucrainei a decis să vină cu o măsură care să recompenseze eroismul celor implicați în lupte.

Deși nu erau informații privind nemulțumiri în rândul soldaților, autoritățile de la Kiev au decis să suplimentese substanțial sumele plătite celor aflați în luptă.

Ministrul apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov a declarat că fiecare combatant va primi, suplimentar la remunerația existentă, 100 de mii de hrivne pe lună (aproximativ 3.300 de dolari), proporțional cu perioada în care va fi implicat în luptă.

În 2017, un militar din prima linie din Donbas primea, în  medie, 16 mii de hrivne, scrie Pravda.

De asemenea, și ceilalți membri ai structurilor de apărare și siguranță vor primi câte 30 de mii de hrivne (aproximativ 1.000 de dolari). În această categorie vor fi incluși personalul non-combatant din Armată, Poliție, Serviciile de informații și de comunicații speciale, Grăniceri și din alte instituții responsabile cu securitatea statului.

Măsura este valabilă până la sfârșitul conflictului.

Comunicatul ministerului  Apărării:

Soldații ucraineni primesc 100.000 UAH pe lună
Astfel de plăți vor fi până la sfârșitul războiului.
Decizia relevantă a fost luată astăzi, 28 februarie, de către Cabinetul de Miniștri al Ucrainei în conformitate cu Decretele Prezidențiale.
Prin urmare, conform legii marțiale, forțele militare, serviciile de securitate, serviciile de informații externe, Biroul șef de informații al Ministerului Apărării, Gărzii Naționale, Serviciul de Frontieră de Stat, Administrația Securității Statului, Statul de stat a plătit serviciului special de comunicații și protecție a informațiilor, Serviciul de Transport Special de Stat, personalul privat și de supraveghere al Serviciilor de Stat de Urgență și Poliție vor primi o recompensă suplimentară de 30.000 UAH pe lună.

Pentru soldații care participă direct la ostilități sau asigură implementarea măsurilor de securitate și apărare națională, resping și descurajează agresiunea armată, aflându-se direct în zonele și în perioada acțiunii specificate cuantumul recompensei suplimentare crește la 100.000 UAH pe lună, proporțional cu timpul participării la astfel de acțiuni și evenimente.

Aproximativ 500 de mii de dolari pentru familiile celor căzuți în luptă

De asemenea, comunicatul ministerului apărării arată că familiilor soldaților care au murit în acest război li se plătește un ajutor financiar unic în valoare de 15 milioane UAH (aproximativ 500 de mii de dolari), care este distribuit în mod egal tuturor beneficiarilor.

"Vom plăti soldaților noștri care dețin arme, o sută de mii de grivne pe lună.

Acest lucru se face pentru ca apărătorii noștri să știe că țara le este recunoscătoare. Statul trebuie să îi plătească decent pentru această acțiune importantă

Și să știe că țara le este cu siguranță recunoscătoare. Și așa va fi până se va termina acest război", a spus Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel