Rușii pregătesc terenul pentru ANEXARE. Vicepreședinta Dumei Rusiei, VIZITĂ în Hersonul ocupat

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Anna Kuzneţova, vicepreşedintă a Dumei de Stat - camera inferioară a parlamentului Rusiei - a vizitat regiunea ucraineană Herson, aflată sub ocupaţie rusă.

Kuznețova a discutat cu așa-numitul „șef” al administrației militaro-civile Herson, colaboratorul Volodymyr Saldo, despre „probleme umanitare de urgență” - securitate socială, aprovizionarea continuă cu alimente, medicamente și furnizarea educație pentru copii și a vizitat spitalul regional de copii și un orfelinat din regiune.

Oficialul a remarcat lipsa de personal medical în regiunea Herson.

În opinia ei, în regiunea ucraineană ar trebui trimiși specialiști din Rusia, relatează Kommersant.

"Suntem gata să acordăm orice fel de asistenţă", a spus Kuzneţova, mamă a şapte copii, căsătorită cu un preot ortodox.

Agenția Reuters, citată de Agerpres, reaminteşte că au mai existat câteva ştiri confirmate despre vizite ale unor înalţi oficiali ruşi în zone ocupate din Ucraina, de la începutul invaziei ruse, în 24 februarie.

Rusia a anunţat în aprilie că deţine controlul asupra întregii regiuni Herson, care ar putea fi anexată. Kremlinul afirmă că populaţia va fi cea care decide dacă doreşte aderarea la Rusia; au avut loc şi câteva proteste locale împotriva ocupaţiei ruse. Oraşul Herson este un port important la Marea Neagră, iar regiunea constituie o parte a legăturii terestre între peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, şi regiunile separatiste din estul Ucrainei.

Moscova susţine că războiul, denumit oficial "operaţiune militară specială", este necesar pentru dezarmarea şi "de-nazificarea" Ucrainei şi pentru a proteja populaţia rusofonă de "fascişti". Kievul şi Occidentul resping această justificare, considerând că este un pretext pentru agresiune.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel