Rușii i-au decorat pe militarii răniți grav. Oficial, către soldați: Sper să vă puneți pe picioare în curând

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Ministrul adjunct al Apărării al Rusiei i-a decorat pe soldații ruși răniți, în timp ce aceștia aveau priviri pierdute în spațiu.

Imaginile mai multor soldați ruși răniți grav, ale căror fețe sunt înlemnite de frică și regret în timp ce așteaptă să primească o medalie de la ministrul adjunct al apărării, au fost difuzate de televiziunea rusă în acest weekend, relatează Daily Mail.

Soldații tocmai s-au întors din primele linii în Ucraina, unde au suferit răni grave în timpul invaziei lui Putin.

În timp ce stăteau aliniați în scaune cu rotile, purtând pijamale noi cu sigla Armatei ruse, soldații răniți, majoritatea fără membre, au așteptat în tăcere.

în timp ce viceministrul apărării, Alexander Fomin, a remarcat curajul și sacrificiul lor, după care le-a înmânat medalii.

După ce dădeau mâna lui Fomin, fiecare soldat spunea: ”Servesc Rusia!”, după care generalul locotenent le punea o medalie la piept.

Totuși, cuvintele de fațadă nu puteau ascunde cum se simțeau cu adevărat soldații.

Videoclipul, difuzat pe Canalul Unu, controlat de Kremlin, arată clar semne de șoc, teroare și disperare pe fețele tinerilor.

Încurajările superiorilor

Fomin a rostit o grămadă de clișee în timp ce se adresa soldaților răniți, multora lipsindu-le un picior în urma luptelor în care au fost trimiși.

”Toți ați îndeplinit ordinele care vi s-au dat și toți ați dat sută la sută”, a spus Fomin.

”Ca oameni adevărați, ca soldați adevărați, ați continuat glorioasa tradiție militară a bunicilor și părinților noștri”.

Dar tinerii cărora i s-a adresat au continuat doar să stea în tăcere și să privească în spațiu, retrăind poate ororile războiului care au luat deja mii de vieți ale compatrioților lor, scrie publicația citată.

Un alt videoclip arată un soldat rănit întins în pat, tot fără un picior, privind confuz la adjunctul ministrului rus al Apărării, Yunus-Bek Evkurov s-a aplecat peste soldatul mutilat: „Sper că te vei pune pe picioare curând”.

Filmările au fost difuzate în același timp în care forțele armate ruse continuă să înregistreze pierderi substanțiale, iar președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că forțele sale au ucis peste 17.000 de soldați ruși, până pe 29 martie.

NATO estimează că între 7.000 și 15.000 de soldați ruși au fost uciși în această lună de război.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel