Rușii fug în panică. Cea mai mare parte a comandamentului militar al ocupanților ar fi părăsit Hersonul

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Majoritatea comandantului armatei ruse a părăsit Hersonul 
Majoritatea comandantului armatei ruse a părăsit Hersonul 

O parte din administrația rusă din Herson ar fi fugit din regiune.

Prim-vicepreședintele Consiliului Regional Herson, Yuriy Sobolevsky, a raportat că majoritatea comandantului armatei ruse a părăsit Hersonul.

„Pot confirma acest lucru. Într-adevăr, astăzi Orcii nu mai au nicio rută logistică care să fie sigură și care să le satisfacă nevoile militare, în mod special pentru furnizarea grupului militar, care este situat în vecinătatea Hersonului.”

El a confirmat că Forțele Armate au distrus toate lanțurile logistice ale ocupanților din regiune, iar distrugerea podului a fost o lovitură importantă pentru ruși.

”Evident, acesta a fost motivul principal pentru care comanda militară a părăsit cu adevărat Hersonul. Majoritatea au părăsit deja Herson, există și informații despre asta”, a spus Sobolevskyi.

În noaptea de 14 august, forțele armate ucrainene au lovit din nou podul Antoniv din Hersonul ocupat temporar, relatează Ukrainska Pravda.

Serhii Khlan, consilier al șefului Guvernului Regional Herson, a declarat că podul Kahovsky din regiunea Herson, distrus de armata ucraineană, a fost ultima arteră de transport pentru ocupanți. Acum rușii nu pot transporta arme și echipamente peste Nipro în cantități suficiente.

Primarul Melitopolului, Ivan Fedorov, a spus că, după ce au aruncat în aer poduri din regiunea Herson, ocupanții fug de acolo către Melitopol.

„Lovitură precisă de HIMARS”. Forțele armate ar fi lovit baza Wagner din Popasnaya

Armata ucraineană a vizat cartierul general al mercenarilor ruși de la compania militară privată a lui Wagner din regiunea ocupată Popasnaia din regiunea Lugansk.

Jurnalistul Denys Kazansky a relatat acest lucru pe Facebook.

„Locația mercenarilor din PMC a lui Wagner din Popasnaya a fost distrusă de o lovitură de precizie a lui Hymars. S-ar părea că știrile sunt obișnuite, dacă nu ar fi o împrejurare. Locația wagneriților a fost incendiată de un militar rus degenerat care a postat fotografiile ei pe canalul său Telegram. După aceea, s-a întâmplat o altă „poveste amuzantă” cu mercenarii, pe care îi iubesc atât de mult”, se arată în mesaj.

Kazansky notează că acum sunt scoși de sub dărâmături criminali morți și răniți care au fost recrutați de Partidul Comunist din Ucraina din închisorile rusești.

ISW spune care sunt direcțiile prioritare pentru ruși 

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a numit zonele în care se desfășoară cele mai active operațiuni de luptă, precum și cele care sunt prioritare pentru ruși în războiul împotriva Ucrainei.

Ocupanții și apărătorii ucraineni desfășoară operațiuni de luptă activă în următoarele direcții: orașul Harkov și partea de nord-est a regiunii Harkiv de-a lungul liniei Izium-Slovyansk; districtul Siversko-Lysychansky; Bahmut; districtul orașului Avdiivka-Donețk; din sudul Ucrainei.

Aceste dispoziții indică faptul că Moscova preferă să-și avanseze trupele în jurul localității Bakhmut și, eventual, până la Siversk, încercând în același timp să folosească activitatea forțelor așa-numitei Republici Donețk, „DNR”, pentru a captura teritorii pe care nu au mai reușit să le captureze din 2014 în Direcția Avdiiv.

Concentrația mare de batalioane de voluntari în jurul Izyum și Slovyansk indică faptul că această zonă nu este în centrul atenției Rusiei și poate fi vulnerabilă la contraatacuri ucrainene.

O acumulare de forțe în și în jurul regiunii Herson ar putea crea dificultăți semnificative pentru comanda și controlul rus, mai ales dacă forțele ucrainene continuă o contraofensivă acolo.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel