Rusia schimbă tactica. Bombardează MASIV centrele orașelor / Kievul strânge PROBE. Acuzații de crime de război

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Autoritățile ucrainene au arătat noi imagini cu distrugerile provocate de ruși țintelor civile.

Armata rusă a trecut la bombardamente puternice ale clădirilor administrative din marile orașe.

Spre exemplu, în regiunea Sumî, invadatorii ruși au bombardat cu artilerie orașul Ohtîrka timp de câteva zile. 

În timpul bombardării unității militare, 70 de persoane au fost ucise, a declarat șeful Administrației Regionale de Stat Sumî, Dmytro Zhyvytsky.

Inamicul ar fi folosit bombe cu vid, care sunt interzise, scrie publicația Korrespondent.net.

Potrivit consilierului șefului Administrației Prezidențiale, Mykhailo Podoliak, scopul unor astfel de bombardamente este de a genera panică în rândul populației. 

"Măștile au fost în cele din urmă îndepărtate. Rusia bombardează în mod activ centrele orașelor, lansează lovituri directe cu rachete și artilerie asupra cartierelor rezidențiale și autorităților. Scopul Rusiei este clar - panică în masă, victime civile, distrugerea infrastructurii. Ucraina luptă cu demnitate", a spus el.

Clădiri administrative lovite de atacuri aeriene

În dimineața zilei de 1 martie, armata rusă a lansat un atac cu rachetă asupra clădirii Administrației Regionale de Stat Harkov.

Piața Libertății din Harkov, una dintre cele mai mari piețe din Europa, a fost atacată, scrie Unian

„Conform informațiilor preliminare, au fost implicate Administrația Regională de Stat Harkov, opera, sala filarmonicii și o parte din complexul de locuințe (în mare parte clădiri rezidențiale cu 4-5 etaje). Unitățile SES nu pot fi implicate în lucrări din cauza bombardare", a spus SES - Serviciul de intervenție pentru situații de urgență.

În discursul său, șeful Administrației Regionale de Stat Harkov, Oleh Synegubov, a subliniat careacterul neconvențional al acțiunilor inamicului.

Potrivit informațiilor preliminare de la Serviciul de Stat de Urgență, 6 persoane, inclusiv un copil, au fost rănite în bombardarea clădirii Administrației Regionale de Stat Harkov. 

Sunt estimate victimele civile. Locuitorii din Harkiv sunt rugați să nu părăsească adăpostul.

Probe pentru Haga

Ucraina a lansat un flux de informații ”TRIBUNAL.UA”, pe canalul Telegram, care poate fi folosit pentru a înregistra crimele de război ale ocupanților ruși – autorii inițiativei spun că toate materialele vor fi folosite la Curtea Penală Internațională de la Haga.

Chatbot TRIBUNAL.UA colectează dovezi foto și video pentru reclamații legale.

„În prezent, fiecare ucrainean este un martor al războiului. Toate cazurile de infracțiune trebuie înregistrate și folosite în arena juridică pe arena internațională pentru a-l vedea pe Vladimir Putin la Haga”, au spus creatorii fluxului de informații ”TRIBUNAL.UA”.

 

Pentru a înregistra o crimă de război, cei care doresc să participe la acest tip de acțiuni sunt sfătuiți să filmeze și să fotografieze:

 

1. Propria persoană și să-și de-a datele de idsentificare: numele, data, ora și locul exact al fotografierii ( geolocalizare);

2. Mărturia răniților și răniților cu indicarea numelui și a datei nașterii, date de contact ( adresă, număr de telefon);

3. Detalii privind daunele aduse proprietății ( cladiri, vehicule, alte bunuri);

4. Detalii despre inamic ( echipament, arme inamicului, mișcare, date personale - documente, pașapoarte).

 

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel