Rusia lovește din nou Kievul. Susţine că a distrus echipamente militare

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Inspectoratul pentru situații de urgență Kiev
Inspectoratul pentru situații de urgență Kiev

Rusia a lovit cu rachete Kievul, după mai bine de o lună de pauză.

În jurul orei 6 dimineața, pe 5 iunie, cinci explozii au avut loc pe malul stâng al Kievului , iar primarul Vitaliy Klitschko a raportat atacuri cu rachete asupra infrastructurii din districtele Darnytskyi și Dniprovskyi ale orașului.

Alarma de aer la Kiev a durat de la 05:01 la 07:26 în regiunea Kiev - de la 05:02 la 07:25. 

În urma bombardamentelor de duminică dimineaţa din capitala ucraineană Kiev, primul atac de acest fel din ultimele săptămâni, Rusia a distrus tancuri şi vehicule blindate furnizate Ucrainei de ţări din Europa de Est, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konacenkov, transmit agenţiile internaţionale de presă.

"Rachete de înaltă precizie şi cu rază lungă de acţiune lansate de forţele aerospaţiale ruse la periferia Kievului au distrus tancuri T-72 furnizate de ţări din Europa de Est şi alte blindate care se aflau în hangarele unei companii de reparare a vagoanelor" de tren, a susţinut Konacenkov.

Anterior, primarul Kievului, Vitali Kliciko, anunţase atacuri aeriene ruse în zorii zilei în cartierele Darniţki şi Dniprovski, din sud-estul capitalei ucrainene.

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, mai multe rachete de croazieră au fost lansate în direcţia Kievului de la bordul unor bombardiere strategice ruse TU-95 din Marea Caspică. Tot potrivit aceleiaşi surse, unul dintre avioane ruseşti a fost distrus. 

Ultimul atac asupra Kievului a a avut loc pe 28 aprilie, chiar în timpul vizitei efectuate în capitala ucraineană de către SG ONU, Antonio Gutierez.

Podoliak: Loviturile cu rachete asupra Kievului au un singur scop - să ucidă cât mai mulți ucraineni

Consilierul șefului Biroului Președintelui,  Mykhailo Podoliak  , a comentat loviturile cu rachete din această dimineață asupra  Kievului.

"În timp ce cineva cere să nu umilească Rusia, Kremlinul recurge la noi atacuri insidioase. Loviturile de astăzi cu rachete asupra Kievului au un singur scop - să ucidă cât mai mulți ucraineni. Fiecare act de terorism trebuie să primească un răspuns dur din partea capitalelor europene - noi sancțiuni, mai multe arme”, a scris el.

Ucrainenii spun că o rachetă rusă a fost doborâtă deasupra regiunii Kiev

„În această dimineață, o rachetă inamică a fost doborâtă peste districtul Obukhiv de către forțele ucrainene de apărare aeriană.

Nu au existat victime sau pagube. Informațiile sunt verificate.”, spun reprezentanții  Administrației Militare Regionale Kiev.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel