Rusia caută să SABOTEZE aprovizionarea cu gaze a Europei. Lavrov a mers în Algeria. ”Trebuie respectate acordurile deja încheiate”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov s-a întâlnit cu președintele Algeriei pentru a discuta problema gazelor și situația din Ucraina.

Lavrov a vizitat Algeria într-un moment în care Europa încearcă din răsputeri să-și asigure surse de energie, alternative la gazul rusesc.

„Apreciem foarte mult poziția obiectivă și echilibrată a Algeriei în problema ucraineană”, a declarat Lavrov reporterilor după întâlnirea cu omologul său Ramtane Lamamra și cu președintele Abdelmadjid Tebboun.

În ultimele săptămâni, Europa a negociat activ variante alternative de gaze naturale, în timp ce partea rusă încearcă să obstrucționeze procesul de negociere.

Italia, Spania și alte state membre ale Uniunii Europene au văzut Algeria ca o variantă viabilă în efortul UE de a-și reduce dependența de petrolul și gazele rusești.

Cu toate acestea, Algeria a subliniat în mod repetat că nu este în măsură să facă față unei astfel de cereri pe termen scurt.

Potrivit Associated Press, Algeria este un furnizor foarte important de gaze pentru Europa, furnizând 11% din importurile europene, comparativ cu 47% din Rusia.

Întrebat despre aprovizionarea cu gaze, Lavrov a spus că ”Rusia, Algeria şi alţi exportatori de gaze ar trebui să respecte acordurile deja încheiate”.

În plus, Lavrov a adăugat că părțile au discutat despre „aprofundarea cooperării militaro-tehnice”.

Printre subiectele discutate a fost și războiul din Ucraina. Lavrov a spus că l-a informat pe Tebbun „despre cele mai recente evoluții din operațiunea militară” din Ucraina.

Algeria este una dintre țările cu o poziție ”flexibilă” față de Rusia. Într-un vot din Adunarea Generală a Națiunilor Unite privind excluderea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU, Algeria a fost una dintre cele 24 de țări care au votat împotriva acestei decizii.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel