Rusia a TRIMIS în Ucraina 90% din trupele de frontieră. Ce orașe au fost OCUPATE. Evaluarea SUA

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Un oficial SUA declară că 90% din trupele ruse, care au participat la exercițiile premergătoare invaziei, au invadat Ucraina.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de Apărare al SUA, 90% din forțele ruse pre-antrenate se află acum în Ucraina, în acest sens, bombardamentele orașelor s-au intensificat, scrie CNN .

Potrivit unui reprezentant de rang înalt al Ministerului Apărării, Rusia a transferat 90% din „ capacitatea sa de luptă pregătită în prealabil ” în Ucraina, bombardând tot mai mult orașele Kiev, Harkiv și Mariupol.

Potrivit oficialului, deși forțele ruse sunt „în mare măsură împotmolite” în nordul Ucrainei, „acest lucru nu înseamnă că nu au făcut niciun progres”.

El a menționat că trupele ruse sunt acum aproape de Harkov, deși rămân blocate la nord și nord-est de Cernihiv.

Oficialul a mai spus că Statele Unite nu pot confirma în mod independent că Hersonul a fost ocupat de ocupanți.

Potrivit acestuia, Mariupol este încă sub control ucrainean, dar trupele ruse înaintează spre oraș dinspre nord și de pe coastă cu intenția evidentă de a-l izola.

Oficialul a spus că nu au existat acțiuni navale sau de altă natură „semnificative” ale Rusiei împotriva orașului Odessa.

În timp ce Statele Unite estimează că Rusia și-a transferat 90% din capacitățile sale de luptă pre-desfășurate în Ucraina, Rusia nu „rămâne fără energie” și încă mai are la dispoziție „cea mai mare parte din capacitățile sale totale de luptă”, a spus oficialul.

Potrivit ultimelor informații de pe canalul de telegramă „Forțele Armate Operaționale”, trupele ucrainene din apropiere de Lebedyn (regiunea Sumy) au ars la 3 martie 96 de tancuri inamice și BBM, 20 de instalații „Hail” și 8 camioane de combustibil.

Administrația Regională de Stat din Ucraina a anunțat că forțele militare ruse au capturat centrala nucleară Zaporoje (ZNPP).

„Personalul operațional monitorizează starea unităților energetice”, a anunțat administrația regională de stat, citând inspectoratul nuclear ucrainean.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel