Romanul ”Război și pace”, eliminat din programa școlară din Ucraina

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Ministerul Educației și Științei pregătește modificări ale programelor școlare la materii precum Apărarea Patriei, Literatura străină, Istoria Ucrainei și Istoria lumii.

Ministrul adjunct al Educației și Științei, Andriy Vitrenko, a declarat că până la jumătatea lunii iunie, un grup de specialişti trebuie să înainteze Ministerului Educaţiei şi Ştiinţei propuneri de modificări în programa şcolară la mai multe discipline.

„Conform ordinului Ministerului Educației și Științei, grupuri de specialiști de înaltă profesioniști lucrează în prezent pentru a crea modificări în curriculă. Până pe 15 iunie, aceste grupuri trebuie să depună rezultatele la Ministerul Educației și Științei, iar noi vom realiza  modificările”, a spus Vitrenko.

Oficialii de la Kiev plănuiesc să schimbe programa de învățământ pe tema „Apărarea Patriei”: să concentreze atenția elevilor asupra laturii practice a problemei. În special, ei doresc să adauge studii de siguranță în privința deminării, ca o disciplină separată.

„Modificările vor viza întărirea orientării practice a acestui subiect. Copiii trebuie să cunoască, să întărească educația națională și patriotică și va exista un bloc separat asupra acțiunii de deminare. Să conștientizeze copiii că nu se pot atinge, să fie capabili să consolideze educația națională și patriotică. ceea ce este periculos Şef adjunct al Ministerului Educaţiei şi Ştiinţei.  

Programa de învățământ în literatura străină, istoria Ucrainei și istoria lumii sunt, de asemenea, în curs de modificare. În special, romanul „Război și pace” al scriitorului rus Lev Tolstoi urmează să fie exclus din programul literaturii străine.

"Acest lucru nu va fi studiat în Ucraina. Tot ceea ce proslăveşte trupele orcilor va dispărea din programul literaturii străine", a spus Vitrenko.

În ceea ce privește Istoria Ucrainei și istoria lumii, Ministerul Educației și Științei intenționează să modifice cerințele pentru metodologia de predare a acestor materii.

„Istoria Ucrainei și istoria mondială - suntem mândri că ne bazăm pe documente de arhivă naționale ucrainene. Vor fi aduse modificări metodologiei de predare a istoriei (a Ucrainei) și a istoriei mondiale, grupurile de lucru lucrează la toate aceste schimbări și la relația dintre Națiunea ucraineană și „măsura rusă” pe baza adevărului istoric”, a spus Vitrenko.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel