Remedii naturale pentru ca mâinile tale să fie moi și catifelate

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Remedii naturale pentru ca mâinile tale să fie moi și catifelate. Sursa - Pexels
Remedii naturale pentru ca mâinile tale să fie moi și catifelate. Sursa - Pexels

Mâinile sunt expuse la lumina soarelui, la vreme rea, la variațiile de temperatură, la contactul cu alte persoane, obiecte și diferite substanțe chimice. De aceea, mâinile se usucă, crapă, devin aspre, ridate și au un aspect de roșeață.

Obiceiurile și stilul de viață, inclusiv activitățile zilnice, pot accentua problema mâinilor uscate și crăpate. În unele cazuri, mâinile pot prezenta, de asemenea, tăieturi și îngroșări ale pielii.

Din păcate, dacă s-a ajuns aici, ai nevoie de unguente curative și produse medicale, ca să eviți hipersensibilitatea și dezvoltarea unor probleme mai grave, precum dermatita. Dar există mai multe remedii naturale, care ne ajută să avem o piele sănătoasă și moale a mâinilor.  

Consumați avocado! Fructul exotic, cu zeci de proprietăți cosmetice pentru piele și păr

În primul rând, purtați, iarna, mănuși, pentru a vă proteja mâinile de vânt și frig. În plus, iarna, mâinile trebuie spălate cu un săpun lichid foarte ușor, evitând săpunul și produsele spumante sau degresante.

Atunci când curățați casa sau spălați vase, purtați o pereche de mănuși de cauciuc pentru a vă proteja mâinile de acțiunea de degresare a detergenților. Imediat, aplicați o cremă hidratantă. 

Pe lângă faptul că hidratează pielea, cremele încetinesc evaporarea apei și restabilesc echilibrul hidro-lipidic al pielii, scrie viversano.net.

Cele mai bune suplimente pentru un somn odihnitor

Pentru mâini, cele mai potrivite creme hidratante sunt cele pe bază de ulei de măsline și lămâie, care pe lângă hrănesc pielea, întăresc unghiile, înmoaie cuticulele și previn formarea petelor întunecate.

Pe pielea crăpată, este mai bine să nu frecați, deoarece se va irita mai mult, înrăutățind situația. Este, de asemenea, esențial să folosiți remedii naturale care acționează eficient împotriva deshidratării pentru a preveni și trata mâinile uscate și crăpate.

Nu te îmbrăca în culorile acestea! În caz contrar, vei atrage țânțarii

Uleiurile esențiale au un rol important în îngrijirea mâinilor uscate și crăpate. Uleiul esențial de lămâie este dezinfectant; uleiul esențial de lavandă este calmant și antiseptic; uleiul esențial de arbore de ceai - antibacterian, uleiul esențial de mușcată -  antioxidant și uleiul esențial de coada șoarecelui - vindecător și liniștitor.

Pentru a folosi uleiuri esențiale este necesar să le diluați în creme sau uleiuri vegetale. De exemplu, puteți adăuga câteva picături din uleiul esențial în crema de mâini (2 picături la 10 ml de cremă) sau puteți să-l puneți în măști.

Un ingredient util în combaterea înroșirii pielii, a rănilor mici și uscăciunii excesive a mâinilor este untul de Shea, un produs natural care, datorită proprietăților sale emoliente și antiinflamatorii, intervine în procesul de vindecare și cicatrizarea țesuturilor, calmează iritația și catifelează pielea.

Remedii MINUNE pentru pielea arsă de soare. Ce trebuie să faci dacă te confrunți cu această problemă

Puteți cumpăra unt de shea pur din magazinele cu produse bio.  Veți găsi unt de shea în varianta crudă sau rafinată. Dacă nu îți place mirosul caracteristic acestui produs, alege varianta rafinată, fără culoare și miros. Aplicați o cantitate mică pe mâini și masați bine. Pentru mâinile crăpate este  ideal este să-l folosești seara, înainte de culcare și să porți mănuși de bumbac toată noaptea.

După câteva zile de aplicare mâinile tale vor fi vindecate, moi și fără tăieturi supărătoare și le poți îngriji în continuare cu o simplă cremă hidratantă, care previne apariția unor noi fisuri. 

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel