Nu te îmbrăca în culorile acestea! În caz contrar, vei atrage țânțarii

Ioana Dinu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie de la Kai Pilger
Fotografie de la Kai Pilger

Nu te îmbrăca în culorile acestea! În caz contrar, vei atrage țânțarii.

Pe lângă faptul că sunt o pacoste atunci când suntem la plimbare, înțepăturile de țânțari pot transmite boli precum malaria, febra galbenă, dengue sau Zika.

Investigarea modului în care insectele își găsesc victimele poate servi la crearea unor noi măsuri de protecție. Cercetătorii de la Universitatea din Washington au efectuat experimente cu țânțari femele din specia comună Aedes aegypti, urmărind răspunsurile acestora la indicii vizuale. Ei au testat modul în care insectele au răspuns la diferitele puncte colorate.

Se pare că țânțarii ar fi atrași de culori precum roșu, portocaliu, negru sau cyan. Au ignorat punctele care erau verzi, albastre, albe sau violet. De ce sunt țânțarii atrași în mod special de roșu și portocaliu? Echipa de experți spune că pielea umană, indiferent de ton sau pigmentare, emite un „semnal” puternic portocaliu-roșu în ochii țânțarilor, conform 20min.es. Așa că... o soluție pentru a scăpa de înțepăturile țânțarilor ar putea fi să ne îmbrăcăm în alb, verde, albastru sau violet.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel