Consumați avocado! Fructul exotic, cu zeci de proprietăți cosmetice pentru piele și păr

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Consumați avocado. Fructul exotic, cu zeci de proprietăți cosmetice pentru piele și păr. Sursa - Pexels
Consumați avocado. Fructul exotic, cu zeci de proprietăți cosmetice pentru piele și păr. Sursa - Pexels

Avocado este un fruct exotic, bogat în nutrienți. Pulpa sa verde este o sursă excelentă de antioxidanți, vitamine, minerale și grăsimi bune. Toate aceste substanțe ne ajută corpul să se simtă bine, dar pot fi utile și pentru frumusețea tenului și a părului. 

Avocado este unul dintre aliații prețioși, care nu trebuie subestimați! Există mai multe utilizări ale avocado în cosmetică și îngrijire corporală. De fapt, există multe rețete, bazate pe acest fruct exotic. Avocado este util pentru hidratare și pentru a conferi catifelare și strălucire pielii și părului. Puteți face tratamente excelente de înfrumusețare cu avocado, deosebit de eficiente, datorită prezenței vitaminei E și a acidului oleic.  

Cu ce problemă de sănătate te confrunți, în funcție de textura și culoarea unghiilor

Mască de față cu avocado - Dacă fața ta este uscată, s-ar putea să consideri benefic să folosești periodic o mască pe bază de avocado.

Se zdrobește bine pulpa unui fruct de avocado și se adaugă două linguri de ulei de migdale dulci, care are putere de calmare și hidratare. Întindeți delicat amestecul pe pielea feței, ținându-l aproximativ o jumătate de oră. După aceea, clătiți cu grijă. Dacă nu ai la dispoziție ulei de migdale dulci, îl poți înlocui cu ulei de jojoba, măceșe sau argan.

Nu mai arunca periuţa de dinţi folosită! Iată cum o poţi reutiliza
 

Ca antioxidant pentru pielea matură - Uleiul de avocado are proprietăți excelente antirid și îl poți folosi pur pe piele sau preparând acest mix de uleiuri vegetale anti-îmbătrânire: 10 ml ulei de avocado pur și organic, 10 ml ulei din germeni de grâu și 10 ml de ulei de măceș. Pune uleiurile într-o sticlă cu picurător și folosește-l pe ten, seara înainte de culcare.

Ca ulei restructurant pentru unghii - Luați 10 ml de ulei de avocado și adăugați 4 picături de ulei esențial de lămâie. Utilizați acest amestec în fiecare seară pentru a înmuia cuticulele și a repara unghiile fragile.

Leguma care poate face adevărate minuni pentru organism. Ideală în lupta împotriva celulitei. Mijloc perfect de detoxifiere

Ca remediu calmant pentru piele - Adaugă gel de aloe vera (50 ml), ulei de avocado (10 ml) și 7 picături de ulei esențial de lavandă. Amestecați și puneți totul la frigider. Utilizați compusul ca tratament împotriva dermatitei sau iritațiilor pielii.

Balsam de buze cu avocado - Având în vedere puterea hidratantă și emolientă a fructului de avocado și procentul mare de grăsime din care este alcătuit, acest fruct exotic este un ingredient excelent pentru a face un soi de unt de cacao sau mai degrabă un balsam de buze. În acest caz, este mai bine să folosiți ulei de avocado combinat cu alte substanțe naturale. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel