Cele mai bune suplimente pentru un somn odihnitor

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

A te sprijini pe un supliment pentru un somn mai bun nu este nimic de care să-ți fie rușine. De fapt, în Statele Unite, până la 30% dintre adulți se confruntă cu insomnie sau privare de somn, potrivit SleepFoundation.org.

Unul dintre cele mai frecvente ajutoare pentru somn pe care oamenii le aleg este melatonina, care are avantajele și dezavantajele sale. Cu toate acestea, pe piață există o mulțime de opțiuni fără prescripție medicală. Toate acestea „sunt potrivite pentru cei care poate vor să încerce ceva natural, dar nu au avut o experiență bună cu melatonina”, explică Daniel A. Barone, director medical asociat la Centrul Weill Cornell pentru medicina somnului și autorul cărții Let's Talk About Sleep, pentru Eat This.

În primul rând, administrarea suplimentelor de somn „vine cu câteva avertismente”, spune Barone, motiv pentru care este important ca înainte de a decide să luați oricare dintre aceste suplimente, să discutați cu medicul dumneavoastră. Principala schimbare la care trebuie să urmăriți este „efectul de mahmureală”, spune el. „Dacă îl iei la culcare pentru a te ajuta să dormi și a doua zi ai senzația de mahmureală”, atunci este posibil ca suplimentul să nu fie potrivit pentru tine.

Dacă melatonina nu a funcționat pentru tine în trecut, atunci ia în considerare aceste suplimente:

Rădăcină de valeriană

Au existat diverse studii care au demonstrat eficacitatea valerianei ca supliment pentru a ajuta somnul.

Suplimentul pe bază de plante poate oferi un somn mai bun, ajutându-vă posibil să adormiți mai repede.

Barone recomandă valeriana multor pacienți care sunt în căutarea unui supliment natural, iar melatonina nu funcționează pentru organismul lor.

O notă importantă: nu este clar care este doza corectă de valeriană. Jurnalul American de Medicină a raportat că cercetările analizează doze cuprinse între 225 și 1.215 miligrame (mg) pe zi.

Suplimente de magneziu

O altă opțiune de supliment este magneziul, despre care Barone spune că a lucrat în favoarea unora dintre propriii săi pacienți care au probleme cu somnul. Mineralul este un nutrient necesar pentru anumite funcții ale corpului, cum ar fi funcția musculară și nervoasă, construirea oaselor puternice și controlul nivelului de zahăr din sânge, dar poate fi și o resursă productivă pentru un somn mai bun.

Magneziul funcționează pentru a relaxa și calma sistemul nervos și creierul, potrivit Healthline. Prin reglarea neurotransmițătorilor corpului, suplimentul poate stabili activitatea nervoasă pentru a ajuta la pregătirea minții și a corpului înainte de a merge la culcare.

Cu toate acestea, beneficiile magneziului pentru somn au fost cercetate doar pentru adulții în vârstă, așa că ar putea fi necesare mai multe studii pentru a confirma dacă este substanțial pentru întreaga populație umană.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel