Recrutul care a ucis 5 militari ucraineni a fost prins. Președintele Ucrainei a facut un prim comentariu

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Recrutul care a împușcat mortal cinci soldați din Garda Națională  a fost reținut.

Atacul s-a petrecut în această dimineață, în jurul orei 3:40, la Fabrica ”Yuzhmash” din regiunea Dnipro, situată în zona de est a Ucrainei.

Președintele Zelenski a confirmat că atacatorul, pe numele său Artemiy Ryabchuk, a fost prins și că vor fi luate măsuri în consecință.

”În această dimineața am primit vești groaznice de la Dnipro. Cinci morți, iar medicii se luptă pentru viața răniților. Sincere condoleanțe.
Ucigașul a fost deja prins. Mă aștept de la forțele de ordine să vină cu o informare publică despre toate circumstanțele crimei”, a spus șeful statului, într-o postare pe Facebook.

Ce se știe despre atacator

Oficialii au dezvăluit că Ryabchuk este dintr-un sat aflat în regiunea Odesa, aproape de granița cu România.

Publicația Dumskaya  scrie că Ryabchuk este originar din satul Broasca, din districtul Izmail, locuit în proporție de aproape 100% de ruși lipoveni și a crescut fără tată.

Publicația notează că niciunul dintre cei care îl cunoșteau pe atacator nu s-ar fi gândit vreodată că acesta ar fi în stare de o asemenea grozăvie.

Sătenii spun că părinții lui Ryabchuk erau foarte retrași. ”Nu comunicau cu sătenii, nu erau prieteni cu nimeni. Nu au televizor sau radio acasă; le este interzis să facă acest lucru prin credință”, spun sătenii, conform publicației citate.

„Au sosit în satul nostru în 1986. O familie normală, credincioasă, baptiștii evanghelici. Tatăl lui Artemiy a murit în 2018, iar sora sa mai mare s-a căsătorit și a plecat. Mama s-a mutat la sora lui chiar înainte să se întâmple tragedia, pentru că fata a născut un copil”, a explicat Svetlana Moskvich, primarul localității Broasca, citată de publicația Segodnya.

Absolvent de Liceu agricol, acesta ”Nu prezenta nicio anomalie și nici nu era monitorizat de psihologi”, relatează purtătorul de cuvânt al Gărzii Naționale.

Care ar fi motivul atacului

Citește și : Vitali Klitschko, primarul Kievului: În cazul unei invazii, cel mai important adăpost antiaerian rămâne metroul

Yulia Jacyk, parlamentar din partea Partidului Sluga Narodu, a declarat că Ryabchuk ar fi împiedicat o luptă între soldați în urmă cu două luni și a raportat-o ​​conducerii, care nu ar fi făcut nimic.

După acel moment, Ryabchuk a început să aibă probleme cu colegii, care au început să facă glume pe seama lui, catalogându-l drept ”cârtiță”.

”El a așteptat în mod special două luni pentru a obține o mitralieră și a se răzbuna. Nu regretă ceea ce a făcut”, a scris ea pe pagina ei de Facebook.

Unde s-a întâmplat atacul

Uzina ”Yuzhmash”  este un punct strategic pentru industria Ucrainei, de-a lngul timpului, aici fiind produse rachete intercontinentale, iar din anii 90 uzina a primit și o componentă civilă, cum ar fi construcția de  autovehicule de transport.

Citește și: Amiralul-BOMBARDIER. Fostul șef al marinei germane mai lansează o torpilă: Intrarea Ucrainei și Georgiei în NATO ar fi o GREȘEALĂ

Atacatorul, în vârstă de 20 de ani, a deschis focul împotriva soldaților care păzeau fabrica. Cinci persoane au murit pe loc, alte cinci au fost rănite. 

Potrivit primarului din Dnipro, Boris Filatov, militarul a fost reținut în suburbiile orașului Dnipro, scrie publicația ucraineană Pravda.

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel