Rareș Bogdan, dezamăgit de Nicușor Dan: Nu orice ONG-ist bun este și un primar bun

Ema Apostu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Sursa foto: Facebook Rareș Bogdan
Sursa foto: Facebook Rareș Bogdan

Rareș Bogdan este nemulțumit de Nicușor Dan, primarul Capitalei.

"Să știți că dacă Nicușor Dan era un primar la fel de bun cum a fost ONG-ist, era un câștig pentru București. Din păcate, se dovedește că nu orice ONG-ist bun este și un administrator și manager bun”, este de părere prim-vicepreședintele PNL.

"Încă nu sunt împăcat cu faptul că după o alegere în care PNL era pe val (n.r. după Alegerile Europarlamentare din 2019), un an electoral foarte bun, 2020, noi n-am reușit să impunem din 7 primării la București - 6 de sector plus cea generală - decât un singur primar. (n.r. Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6)”, a mai spus liderul PNL în cadrul podcastului EVZ Capital "România lui Cristache”.

"Eu nu l-am pus pe Nicușor Dan, l-a pus Ludovic Orban, care a spus așa: dacă va candida un liberal care poate avea șanse să câștige, dacă face tandem cu USR-PLUS, cu Vlad Voiculescu, atunci, la vremea respectivă, viceprimar sau city manager cu Nicușor Dan, are șanse să câștige. "Dacă câștigă Rareș Bogdan sau altcineva, acel om îmi va lua partidul”, ar fi gândit Ludovic Orban, este de părere prim-vicepreședintele PNL.

"Îmi doresc al doilea mandat"

Recent, Nicușor Dan, primarul Capitalei, a declarat că și-ar mai dori un al doilea mandat. 

”Eu îmi doresc, da, desigur. Pentru orice oraş din România un mandat de patru ani, în condiţiile în care nu găseşti documentaţiile deja pregătite pentru lucrările de investiţii, 4 ani e prea puţin. Pentru Bucureşti e cu atât mai mult, un oraş cu multiple probleme”, a declarat Nicușor Dan, la B1 TV, scrie fanatik.ro.

Întrebat dacă e decis în această privință, Nicuşor Dan a răspuns că le comunică bucureștenilor ”exact situaţia de fapt” şi este optimist că ei vor înțelege.

”Da, da, am început un lucru, încerc să le comunic bucureştenilor, să le spun exact situaţia de fapt, nu să mă învârt pe la televizor să le spun ce grozav sunt eu, cum au făcut predecesorii mei. Sunt foarte optimist că ei vor înţelege că mergem într-o direcţie corectă şi că viteza este cea pe care ne-o permite contextul”, a spus primarul Capitalei.

"Marile lui realizări sunt lucrările muncite de alții"

În urmă cu doar câteva zile, Gabriela Firea i-a atras atenția lui Nicușor Dan, după ce primarul Capitalei s-a lăudat cu parcarea dată recent în folosință.

”Marile realizări ale lui Nicușor Dan: lucrările muncite de alții. Parcarea de la Cora-Pantelimon este un vis devenit realitate, dar care nu se datorează actualei conduceri a Capitalei! Echipa Firea cu munca, echipa Nicușor cu laudele! În 2016, acolo era o groapă. Patru ani mai târziu, în 2020, parcarea era aproape gata, din truda echipei mele. Lui Nicușor Dan i-a luat un an și jumătate să termine și să-i facă recepția!

Parcarea nu este a primarilor, ci a bucureștenilor care merită explicații despre ce s-a întâmplat, în ultimul an și jumătate. Mai bine de șase luni a durat recepția, iar asta este inadmisibil. Sunt sigură că tot eu sunt vinovată.

Pun mai jos imagini cu parcarea în 2016, dar și în august 2020, cu două luni înainte ca echipa mea să părăsească Primăria Capitalei. Așa își amintește toată lumea că partea grea era finalizată și ce s-a făcut de când la conducere este Nicușor Dan.

"Nu vreau plăcuță “Construită de Firea, finalizată de Dan"

Nu vreau plăcuță “Construită de Firea, finalizată de Dan”, ca la podul Basarab, dar un an și jumătate, bucureștenii au auzit numai “Firea e de vină”. E bine să se știe, totuși, cât au muncit unii și cât au stat alții.

În 2016, la intersecția Șoselei Pantelimon cu Șoseaua Vergului am găsit o groapă. Nu era începută nici o lucrare, iar planurile existente nu prea se puteau pune în practică. Împreună cu specialiști în infrastructură și investiții, am reanalizat proiectul și ne-am apucat de treabă.

Prin acest obiectiv de investiții se reconfigurează, practic, toată zona. Nu am construit doar o simplă parcare etajată, ci un nod de transport, cu tramvaie, autobuze și peroane pentru microbuze private. De asemenea, este pregătit terenul și pentru viitoarea stație de metrou din zonă.

Sunt 500 de locuri disponibile pentru șoferii care parchează aici și de acolo își continuă drumul în oraș cu transportul în comun”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel