Radu Mazăre spune că nu va mai fugi din țară dacă este eliberat. "N-o să mai fac ce am făcut că s-au văzut rezultatele"

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Radu Mazăre spune că nu va mai fugi din țară dacă este eliberat. "N-o să mai fac ce am făcut că s-au văzut rezultatele"
Radu Mazăre spune că nu va mai fugi din țară dacă este eliberat. "N-o să mai fac ce am făcut că s-au văzut rezultatele"

Radu Mazăre cere eliberarea și promite că n-o să mai fugă din țară.

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, și fratele său, Alexandru, cer să fie eliberați, scrie Realitatea.net. Radu Mazăre și Alexandru Mazăre au formulat contestație în anulare la deciziile care i-au trimis după gratii și cer suspendarea executării pedepselor.

Cei doi se bazează pe decizia Completului de dezlegare a unor chestiuni de drept de la Înalta Curte, care se va întruni pe data de 11 noiembrie pentru a decide impactul deciziei CCR pe tema prescripției în cazul contestațiilor în anulare. Astfel, Radu și Alexandru Mazăre au venit pe rând în fața camerei video de la Penitenciarul Jilava pentru a-i convinge pe judecători să-i lase în libertate. Cei doi sunt închiși împreună, dar au condamnări în dosare diferite.

Astfel, Radu Mazăre are condamnări definitive în dosarul "Polaris" și în cel al "Retrocedării plajelor din Constanța", fiind achitat în cauza "Henri Coandă" ca urmare a prescrierii faptelor. Alexandu Mazăre este condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul "Henri Coandă" în care, inițial, fusese achitat.

În ultimul cuvânt, Radu Mazăre a declarat în fața instanței: "Sărut-mâna doamnă Președinte, onorată Curte! Nu mai am ce să completez, că sunt chestiuni terhnice, dumneavoastră le cunoașteți mai bine. În ceea ce privește achitarea prejudiciului, am sechestru de la ANAF pe absolut tot. În ceea ce privește atitudinea procesuală, dacă veți dispune suspendarea executării pedepsei, ceea ce am făcut n-o să mai fac, că s-au văzut rezultatele. Puteți să dispuneți un control judiciar. Am fost educat – și eu, și frații mei – că dacă facem o greșeală față de cineva, să o reparăm", potrivit Ziare.com.

Un dosar al foştilor primari Mazăre şi Făgădău, restituit de instanţă la DNA

Un dosar în care au fost trimişi în judecată foştii primari ai municipiului Constanţa, Radu Mazăre şi Decebal Făgădău, precum şi alţi inculpaţi, a fost restituit de instanţă la DNA.

Hotărârea pronunţată miercuri de Curtea de Apel Constanţa, care a admis contestaţiile formulate de inculpaţi, este definitivă, scrie Agerpres.

"Constată nulitatea absolută a actelor efectuate după data extrădării efective a inculpatului Mazăre Radu Ştefan (...), inclusiv a rechizitoriului (...) din 19.10.2020 emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - ST Constanţa şi dispune restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - ST Constanţa", se arată în decizia postată pe portalul instanţelor de judecată.

DNA anunţa, pe 21 octombrie 2020, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Decebal Făgădău, la data faptei viceprimar al municipiului Constanţa, a Nicoletei Constantin, la data faptei şef al Serviciului autorizaţii în construcţii din cadrul Primăriei municipiului Constanţa, precum şi a Flaviei Antonela Dinescu, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În acelaşi dosar au fost trimişi în faţa instanţei şi Radu Mazăre, la data faptei primar al municipiului Constanţa, Luiza Elena Tănase, la data faptei arhitect şef al municipiului Constanţa, dar şi alţi inculpaţi.

Potrivit procurorilor anticorupţie, acuzaţiile vizau reautorizarea construirii unui imobil de lux deja ridicat în proporţie de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care, anterior, autorizaţia de construire iniţială fusese anulată definitiv şi irevocabil de instanţa civilă. Vezi mai mult AICI.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel