Putin, vizită surpriză în regiunea Kaliningrad

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Vladimir Putin va efectua o vizită de lucru la Kaliningrad pe 1 septembrie.

Joi, 1 septembrie, preşedintele rus Vladimir Putin va efectua o vizită de lucru la Kaliningrad, a informat Serviciul de presă al Kremlinului.

La Kaliningrad, de Ziua Cunoaşterii, care este sărbătorită în Rusia în fiecare an pe data de 1 septembrie, Putin va vizita Muzeul şi Complexul teatral şi educaţional Kaliningrad şi va susţine o lecţie deschisă intitulată 'Să discutăm despre ceea ce este important', la care vor participa elevii câştigători ai olimpiadelor şi concursurilor din domeniul culturii, artei, ştiinţei şi sportului, se specifică în comunicatul remis presei.

De asemenea, prin intermediul unei videoconferinţe, Putin şi preşedintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon, vor lua parte la ceremonia de deschidere a cinci şcoli din Tadjikistan, cu predare în limba rusă.

Apoi, potrivit Serviciului de presă al Administraţiei Prezidenţiale ruse, va avea loc prima întâlnire a membrilor Consiliului de supraveghere al Mişcării sociale a copiilor şi tinerilor din întreaga Rusie, care se află în custodia preşedintelui Federaţiei Ruse.

În aceeaşi zi, Putin va avea o întâlnire cu guvernatorul regiunii Kaliningrad, Anton Alihanov, şi va vizita o filială a Şcolii Navale 'Nahimov'.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat recent că unul dintre subiectele întâlnirii dintre Putin şi Alihanov ar fi situaţia privind tranzitul mărfurilor către Kaliningrad, prin Lituania. 'Suntem conştienţi de problemele apărute la plăţile pentru tranzit, aceste probleme continuă, necesită atenţia noastră, aceasta este o problemă extrem de importantă pentru noi şi evident că acest subiect va fi examinat în detaliu, în cadrul unei întâlniri cu guvernatorul Alihanov', a precizat Peskov, răspunzând la una dintre întrebările jurnaliştilor pe această temă.

Compania din Lituania, care efectua plăţile pentru tranzitul mărfurilor ruseşti către enclava rusă Kaliningrad, a sistat toate operaţiunile în ruble, cu Rusia, începând din data de 15 august, iar tranzacţiile şi decontările în toate celelalte valute vor fi sistate de la 1 septembrie. Banca lituaniană a anunţat încetarea tuturor operaţiunilor bancare cu Rusia de la 1 septembrie. Vorbind despre vizita lui Putin în regiunea Kaliningrad, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, a menţionat că tema vizitei liderului rus este 1 septembrie, mai exact Ziua Cunoaşterii.

Rusia a oprit complet aprovizionarea cu gaz către Europa printr-o conductă majoră, susţinând că sunt necesare lucrări de mentenanţă. Gigantul energetic de stat rus Gazprom a declarat că restricţiile asupra conductei Nord Stream 1 se vor menţine în următoarele trei zile. Rusia a redus deja semnificativ exporturile de gaze prin conductă. Moscova neagă acuzaţiile că ar folosi sursele de energie ca armă de război împotriva ţărilor occidentale. Conducta Nord Stream 1 se întinde pe 1.200 km, pe sub Marea Baltică, de la coasta Rusiei, lângă Sankt Petersburg, până în nord-estul Germaniei. Este funcţională din 2011 şi poate trimite maxim 170 de milioane de metri cubi de gaz pe zi din Rusia în Germania. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel