Putin proclamă cucerirea orașului Mariupol. Președintele i-a ordonat lui Șoigu să oprească asaltul Azovstal. ”Blocați această zonă industrială”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Captură video
Captură video

Președintele Putin a concluzionat că forțele ruse au cucerit orașul Mariupol.

Vladimir Putin a ordonat armatei sale, în urma unei întrevederi cu ministrul Apărării Serghei Șoigu, să anuleze planurile de a asalta uzina Azovstal din orașul-port ucrainean Mariupol și a spus că dorește ca aceasta să fie blocată în continuare ermetic.

„Nu ar trebui să te urci în aceste catacombe”, a spus Președintele Rusiei, citat de Interfax.

Putin i-a dat ordinul lui Serghei Șoigu, ministrul său apărării, care îi spusese anterior lui Putin că peste 2.000 de luptători ucraineni sunt încă în combinatul Azovstal.

”Acesta este momentul când trebuie să ne gândim (adică trebuie să ne gândim mereu, dar mai ales în această situație) la salvarea vieții și a sănătății soldaților și ofițerilor noștri. Nu este necesar să urci în aceste catacombe și să te târăști acolo sub pământ cu aceste instalații industriale”, a spus Putin.

„Blocați această zonă industrială pentru ca nici musca să nu zboare”, a adăugat președintele rus.

Putin a făcut apel, de asemenea, la luptătorii ucraineni rămași din Azovstal, care încă nu s-au predat, spunând că Rusia îi va trata cu respect și va oferi asistență medicală celor răniți.

Rusia a trimis zeci de mii de trupe în Ucraina pe 24 februarie, în ceea ce a numit o operațiune specială pentru a degrada capacitățile militare ale vecinului său din sud și pentru a elimina oamenii pe care i-a numit naționaliști periculoși.

Soldații ucraineni se pregătesc pentru o bătălie finală la oțelăria Mariupol

Soldații ucraineni, împreună cu ceea ce se spune a fi peste 1.000 de civili, s-au baricadat în sistemul de canalizare subteran al uriașului complex, creat în timpul Războiului Rece pentru a rezista unui atac nuclear.

Potrivit mesajului maiorului Serhiy Volyna, comandantul Brigăzii 36 de pușcași marini, forțele ruse sunt de zece ori mai numeroase decât ultimii apărători ai Mariupolului.

Totuși Volyna a refuzat să comenteze numărul de trupe staționate la Azovstal.

Marți, Rusia a cerut marți forțelor ucrainene de la Mariupol să depună „imediat” armele, într-un nou ultimatum.

”Acesta ar putea fi ultimul nostru mesaj către lumea exterioară”

Serhiy Volyna, comandantul unui grup de marini ucraineni, a apelat la Facebook pentru a cere ajutor lumii exterioare.

Citește mai departe aici

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel