Putin Burger, noul "nimic-burger". Povestea CIUDATĂ a Burger-ului de 2 KG, INVENTAT pentru președintele rus

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Putin Burger Foto: Pexels @Valeria Boltneva / Agerpres
Putin Burger Foto: Pexels @Valeria Boltneva / Agerpres

Cum a ajuns "Putin Burger" un eșec incredibil. Povestea burger-ului inventat, probabil, de propaganda Kremlinului, care nu a existat niciodată.

Vladimir Putin este în atenția tuturor în ultimele săptămâni. 

Deși liderul rus vrea să dea impresia că este alături de poporul său și nu este un fugar, așa cum este acuzat de adversarii săi, specialiștii au descoperit un detaliu care l-a dat de gol.

Sâmbătă, Vladimir Putin ar fi avut o întâlnire, la aceeași masă, cu un grup de angajați ai companiei Aeroflot, cărora le-a spus că "denazificarea Ucrainei decurge conform planului". Era momentul special gândit ca  președintele Rusiei să arate că este absolut calm și că războiul nu este singura sa preocupare.

Totuși, planul lui Vladimir Putin a avut o scăpare, iar experții care au analizat imaginile cu mare atenție au tras concluzia că, de fapt, întâlnirea liderului de la Kremlin cu angajații nu a existat și videoclipul a fost trucat. 

 

Cum arată meniul lui Vladimir Putin

Ei bine, nu este singurul moment în care o informație falsă legată de Vladimir Putin înconjoară Internetul.

De exemplu, în urmă cu doar câțiva ani, un burger a declanșat un dezacord internațional.

Burgerul lui Vladimir Putin, creat special pentru ziua de naștere a președintelui rus a târât un restaurant din New York într-o dispută despre ceea ce criticii spun că sunt știri false de la Kremlin, potrivit The Guardian. 

Atunci, o chelneriță a restaurantului mexican din New York, a declarat presei de stat ruse că burgerul cu cinci chiftele, servit cu cartofi prăjiți, sos și salată, cântărea exact 1.952 de grame, o referire la anul în care Putin s-a născut la Leningrad.

Ei bine, întreaga campanie și videoclipul au fost un fals enorm.

Când Alexey Kovalev, un jurnalist rus al cărui site web expune propaganda Kremlinului, a sunat la restaurant, un barman i-a spus: "Acest lucru nu are nicio legătură cu noi".

"Cazul ciudat al burgerului lui Putin"

"În fiecare an, pe 7 octombrie, restaurantul din New York servește un burger uriaș care poartă numele lui Vladimir Putin, pentru a-i sărbători ziua de naștere. Demnă de Heart Attack Grill, această bestie este un burger cu maioneză picantă, sriracha, ceapă și coriandru, servit cu cartofi prăjiți picanți. Cântărește aproape 2 kilograme (1.952 de grame mai exact, ca un ecou al anului de naștere al lui Putin) și costă 30 de dolari. Termină-l în mai puțin de 30 de minute și îl primești gratis!", era reclama făcută atunci.

Citește mai mult AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel