Putin a preluat controlul deplin asupra războiului: ”Ocupați Krivoi Rogul!” Fost agent: „Este paranoic ca Stalin”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Boris Karpichkov, un fost agent KBG care a fugit din Rusia, spune că Vladimir Putin suferă de demență în stadiu incipient și are episoade clare de paranoia.

Se bănuiește că președintele rus Vladimir Putin se află într-o stare de încordare extremă care îi agravează problemele de sănătate.

Vizibil nemulțumit de mersul războiului din Ucraina, Putin a preluat controlul deplin asupra deciziilor și face ”cereri imposibile” pentru subalterni, în timp ce forțele sale continuă să atace regiunea de est a Donbasului, relatează Daily Mail.

Președintele rus a preluat controlul asupra desfășurării zilnice a conflictului și a delegat atribuțiile privind conducerea Rusiei către prim ministrul Mihail Mișustin, potrivit unei surse din UE, citată de directorul general al Grupului Eurasiatic, Mujaba Rahman.

Putin le cere generalilor săi lucruri imposibile, în încercarea sa de a livra rezultate în Ucraina cu prilejul Zilei Victoriei, de la 9 mai.

O astfel de cerere este ca trupele ruse să ocupe Krivoi Rog (Krivîi Rih), locul de naștere al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, se arată într-un raport al Statului Major al Forțelor Armate ucrainene.

O misiune sinucigașă, pentru că o capturare a unui oraș de aproximativ un milion de oameni este o sarcină uriașă pentru forțele ruse, care sunt deja implicate în bătălii sângeroase de-a lungul Frontului de Est și se crede că au pierdut între 15 mii și 25 de mii de oameni în nici 10 săptămâni de lupte.

A devenit ca Stalin

Această caracterizare vine de la un fost agent KGB care a fugit în Occident.

Boris Karpichkov, un fost agent KBG care a fugit din Rusia, într-o declarație pentru The Sun, spune că nici membrii cercului de apropiați al lui Putin nu cunosc multe detalii despre starea de sănătate a liderului de la Kremlin pentru că acest lucru i-ar afecta imaginea de „om puternic”. 

În opinia lui Karpichkov, Putin ”acționează ca un om nebun” și a devenit ”obsedat de idei paranoice”.

”El îi vede pe toți, inclusiv pe cei din serviciile de securitate ale Rusiei și chiar pe cei din cercul său de încredere, drept trădători”, opinează acesta.

”Este atât de suspicios și atât de obsedat de ideile sale paranoice, încât acum poate fi comparat cu tiranul Stalin”, a adăugat Karpichkov.

Ultimii ani ai lui Stalin au fost marcați de paranoia și neîncredere. Stalin l-a închis pe unul dintre medicii săi după ce acesta i-a sugerat să se retragă din viața politică în încercarea de a-și îmbunătăți sănătatea.

Putin a început, de asemenea, să interogheze medicii. În februarie, autoritățile ruse l-au chestionat timp de șapte ore pe profesorul Valery Solovey, în vârstă de 61 de ani, în legătură cu acuzațiile obișnuite cu privire la presupusa stare de sănătate a lui Putin.

 

E gata pentru operația de cancer?

 

Informații neconfirmate arată că Putin ar putea fi obligat să renunțe la gestionarea războiului din Ucraina pentru că are programată o operație de cancer.

Dictatorul rus l-ar desemna în locul său pe președintele Consiliului de Securitate și fostul șef al FSB Nikolai Patrushev pentru a prelua controlul asupra invaziei în timp ce Putin este sub cuțit.

Operația era programată pentru a doua jumătate a lunii aprilie, dar a fost amânată pentru o dată ulterioară zilei de 9 mai.

Un general SVR a raportat în urmă cu 18 luni că Putin avea cancer abdominal și boala Parkinson, informațiile fiind, de asemenea, neconfirmate.

Dmitri Peskov, secretarul de presă al lui Putin a insistat că sănătatea lui Putin este „excelentă”, dar au apărut mai multe videoclipuri și fotografii care sugerează că președintele rus ar putea să nu fie într-o stare de sănătate atât de perfectă.

"Nu sunt medic, dar există îngrijorări serioase că Putin suferă de o serie de probleme de sănătate, probabil din cauza leziunilor sportive în timpul tinereții, aAlături de unele probleme care afectează persoanele în vârstă, cum ar fi demența în stadiile incipiente", a mai adăugat Karpichkov a spus că președintele rus este cunoscut în cercul său ca fiind obsedat de detalii și că are reputația de a-și aminti chipuri și conversații.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel