Primii ”pumni” în COALIȚIE / Rafila despre Cîțu: ”A compromis campania de vaccinare”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Alexandru Rafila l-a atacat pe Florin Cîțu, după ce șeful PNL a pus sub semnul întrebării intențiile PSD privitoare la introducerea certificatului verde. 

„Nu a luat măsuri și a compromis campania de vaccinare”, a spus Rafila.

Ministrul Sănătății spune că fostul premier a adoptat o strategie greșită în vară. Alexandru Rafila a spus că relaxările adoptate în vară de Guvernul Cîțu au fost făcute în condițiile în care numărul cazurilor era în creștere.

„Nu înțeleg de unde atâta încrâncenare din partea unei persoane care nu a făcut nimic, ba chiar a compromis campania de vaccinare prin declarații”, a declarat Rafila, vineri.

Ce greșeli îi reproșează lui Cîțu

Dacă ar fi introdus în august certificatul verde, numărul morților din valul 4 nu era atât de mare, a adăugat social-democratul.

„Nu a luat măsuri și a introdus relaxările pe o creștere rapidă a numărului de cazuri... noi venim cu măsuri de armonizare și de eliminare a discriminării într-o perioadă de scădere a numărului de cazuri”, a explicat Rafila.

Citește și: Doza booster. Când e bine să fie administrată

Alexandru Rafila a adăugat că Florin Cîțu provoacă o discuție politică și că în coaliția de guvernare există un acord care prevede introducerea certificatului COVID în funcție de ritmul de creștere a cazurilor, scrie mediafax

Reacția lui Alexandru Rafila a apărut după ce Florin Cîțu a atacat strategia Ministerului Sănătății privind implementarea certificatului COVID.

„Opinia mea este că o variantă nouă va întârzia implementarea certificatului verde. Sper să mă înşel, sper să nu am dreptate... Sper să vină cât mai repede cu această propunere şi să nu fie doar o strategie de a întârzia lucrurile”, a spus, printre altele, Florin Cîţu.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel