Prima doamnă a Ucrainei nu și-a văzut soțul de peste o lună. A dezvăluit unde LOCUIEȘTE în prezent

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Olena Zelenska, în vârstă de 44 de ani, nu și-a văzut soțul, președintele ucrainean Volodimir Zelenski de mai bine de o lună.

Olena Zelenska se aude doar la telefon cu soțul său, pentru că președintele Ucrainei locuiește și lucrează în biroul de la Bankova, Cotroceniul ucrainean, încă de la începutul invaziei ruse.

Copiii lor, Aleksandra (18) și Kiril (9) sunt din fericire alături de ea și, după cum a dezvăluit într-un interviu pentru CNN, ea încearcă să rămână concentrată asupra familiei sale și încearcă să facă față tragediei.

Interviul a fost realizat de celebra jurnalistă Christiane Amanpour, iar întrebată cum se comportă familia ei, Prima Doamnă a Ucrainei a relatat câteva aspecte din viața de după invazia rusă.

”E ca și cum ai merge pe o frânghie, dacă începi să te gândești la ce mai faci, îți vei pierde echilibrul. Așa că pentru a îndura, trebuie doar să mergi înainte și să faci ceea ce faci. Din câte știu, toți ucrainenii aderă la același principiu” – a spus Olena.

Olena spune că a ales să rămână în Ucraina și are un răspuns neașteptat la întrebarea despre cum se simte ca ținta numărul 2 a rușilor, după soțul său. 

”Dacă te uiți cu atenție, devine clar că fiecare ucrainean este o țintă pentru ruși: fiecare femeie, fiecare copil. Cei care au murit zilele trecute din cauza unei rachete rusești (în timp ce încercau n.r.) să se evacueze din Kramatorsk nu erau membri ai familiei prezidențiale, erau doar ucraineni. Deci ținta numărul unu pentru inamic suntem noi toți”, a spus Olena.

Aceasta a dezvăluit, de asemenea, cum ea și copiii ei și-au găsit scop ajutându-i pe ceilalți, care sunt într-o situație mult mai dificilă, adăugând că numărul acestora crescut dramatic, aproape peste noapte.

Cuplu din 2003

”Când ai pe cineva de care să ai grijă, devii disciplinat. Nu a trebuit să le explic nimic prea mult”, spune Zelenska, care are doar cuvinte de laudă pentru copiii ei, dar și pentru toți copiii din Ucraina.

”Mă uit la interviuri cu copiii din Bucea sau aud poveștile prietenilor mei despre copiii lor, îmi dau seama că copiii înțeleg tot ce se întâmplă chiar mai bine decât noi, adulții. Ei văd esența. Așa cum a spus un copil: „De ce sunt rușii atât de răi cu noi? Se pare că au fost bătuți acasă.”

Olena și Volodimir sunt căsătoriți din 2003.

Deși nu a fost de acord cu candidatura soțului ei la președinte, ultimii trei ani au dovedit că este născută pentru rolul de Primă Doamnă. 

Ambii s-au născut în orașul Kriivîi Rih/Krivoi Rog, oraș situat în sud-estul Ucrainei. 

Cuplul s-a cunoscut la facultate, când studiau în același oraș. Olena a studiat o Facultate de construcții, iar Zelenski, Dreptul.

S-au cunoscut întâmplător și s-au îndrăgostit imediat. După o relație de opt ani, au hotărât să se căsătorească. După absolvirea facultății, nici actualul președinte ucrainean, nici prima doamnă nu au continuat au lucrat în domeniul studiat în timpul facultății. Zelenski a început să facă stand-up de comedie, iar Olena l-a însoțit la spectacole, așa că a devenit parte din echipa lui de producție.  

De asemenea, au fondat compania de producție Studio Kvartal-95, care a produs filme, seriale de televiziune și a organizat concerte. Olena a fost cea care a scris scenariul pentru spectacolul de satiră politică „Slujitorul poporului”, care i-a adus victoria în alegeri.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel