Presupusa amantă a lui Putin, la cumpărături imobiliare. ”Totul a trecut prin omul lui Erdogan”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 22 iun, 10:46 | Categorie: Politică

Leonid Nevzlin, un om de afaceri israelian născut în Rusia și un oponent al președintelui rus, face acuzații.

Există speculații că Alina Kabaeva, amanta președintelui rus Vladimir Putin, are două noi case de lux într-un stat membru NATO, mai exact în Turcia.

Cel puțin așa susțin surse apropiate de opoziția rusă.

Alina Kabaeva, medaliată cu aur olimpic, acum în vârstă de 39 de ani, deține acum o casă de vară în sudul Turciei și o casă în Istanbul, scrie Daily Mail.

Achiziția de proprietăți imobiliare din Turcia a fost aranjată printr-un intermediar și un apropiat al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, susține omul de afaceri israelian în vârstă de 62 de ani, Leonid Nevzlin , care s-a născut în Rusia.

Nevzlin este un fost coproprietar al gigantului petrolier Yukos și este principalul adversar al lui Putin.

Alina Kabaeva ar fi amanta președintelui rus și mama mai multor copii ai săi, pe care nu i-a recunoscut niciodată oficial.

”Colaboratorul apropiat al lui Erdogan... a organizat cumpărarea unei case de vară pentru Alina Kabaevaîn sudul Turciei și a unei case în Istanbul”, a spus Nevzlin. El susține că liderul turc „a acordat” acestor case scumpe serviciile gărzii sale prezidențiale. Cu toate acestea, nu au fost furnizate detalii specifice despre presupusule imobile.

Totuși, Nevzlin nu a oferit nicio dovadă concretă pentru afirmația sa despre cele două presupuse case.

În aprilie, el a susținut că ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu , a fost „scos din joc”, după ce a suferit un „atac de cord masiv”.

Cu toate acestea, Șoigu a fost implicat la parada de Ziua Victoriei din 9 mai la Moscova, deși prezența sa publică a fost destul de redusă în ultimele săptămâni.

Nevzlin este un om de afaceri, investitor și filantrop israelian născut în Rusia, care pretinde că are contacte puternice la Moscova. El a ocupat funcții de conducere în grupul Menatep și filiala sa Yukos.

În timpul războiului din Ucraina, Kabaevaa fost sancționată de Marea Britanie, Uniunea Europeană și Canada pentru legăturile sale personale strânse cu Putin.

Povestea avionului

Aceste afirmații vin într-un moment în care apar dovezi că Kabayeva folosește o aeronavă de tip Falcon 7X de 38 de milioane de euro. Avionul a fost închiriat Russair și transportă pasageri VIP, care se află sub protecția Serviciului Federal de Securitate (FSB), potrivit unei investigații a Proiectului de Raportare a Corupției și Crimelor Organizate (OCCRP).

Recent, au apărut zvonuri că Kabayeva este din nou însărcinată și că acesta este motivul anxietății lui Putin în ultima vreme. Kabayeva nu a comentat sancțiunile care i-au fost impuse și nici apropierea de Putin.

Fosta sportivă de gimnastică ritmică ar locui în Elveția. Ea a fost văzută de două ori luna aceasta, la Soci și Sankt Petersburg.

Fostă deputată în parlament, ea este acum un magnat al presei și conduce o companie care deține canale TV și ziare pro-Putin și se pare că este plătită cu peste 9 milioane de euro pe an.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite