Președintele unui mare stat european care locuiește în casa soției

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Un cont curent plin cu peste 166.000 de euro, dar niciun imobil. De la alegerea sa în 2017, Emmanuel Macron nu a investit niciun euro în imobiliare, de care nu este un fan, spre deosebire de francezi. 

Președintele Republicii Franceze nu deține niciun bun imobil, după cum reiese din declarația sa de avere publicată la 9 decembrie 2021 pe site-ul Legifrance.

Pare straniu, dar este o situație mai degrabă coerentă pentru un șef de stat care a taxat proprietarii drept "rentieri" când a candidat la alegerile din 2017 și care, odată ales, a transformat ISF-ul într-un impozit pe imobile.

Un detaliu jenant pentru el: partidul pe care l-a creat în 2016 s-a alăturat vara trecută taberei proprietarilor, după ce a achiziționat un sediu nou în arondismentul 8, la o aruncătură de băț de Élysée... Singura proprietate în care locuiește Emmanuel Macron, în afara Elysée-ului, este deținută de soția sa, Brigitte.

Moștenire de familie

Situată în inima "triunghiului de aur din Touquet", în Pas-de-Calais, această casă cu patru etaje a aparținut tatălui Primei Doamne a Franței, pe care a și moștenit-o. La sfârșitul anului 2011, cuplul prezidențial a întreprins lucrări importante de renovare a vilei "Monéjan", nume inspirat din combinația prenumelor părinților lui Brigitte Macron, Simone și Jean, scrie Le Figaro. 

Un împrumut de 350.000 de euro

Pentru reparații, șeful statului a luat un împrumut pe 15 ani de 350.000 de euro de la Crédit Mutuel. În 10 ani, Emmanuel Macron a rambursat aproape două treimi din credit și acum datorează "doar" aproximativ 127.000 de euro, potrivit declarației sale de avere. În fiecare lună, președintele rambursează băncii sale puțin peste 2400 de euro.

Venituri pentru Brigitte:

Citește mai departe pe DC Business

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel