Președintele Klaus Iohannis, despre cât costă deplasările sale în străinătate: Ar fi chiar culmea

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat contrariat de interesul față de costul deplasărilor sale în străinătate. 

Întrebat de ce nu sunt publice costurile deplasărilor sale în străinătate - din bani publici - președintele Klaus Iohannis a spus că Administrația Prezidențială este ”foarte corectă și transparentă”. Conform acestuia, există o legislație care spune ce se poate transmite. Dă de înțeles că dacă respectivele costuri ar fi publice, s-ar încălca legea. 

”Administraţia Prezidenţială este foarte corectă şi transparentă şi chiar preşedintele, personal, răspunde tuturor întrebărilor şi nu cred că există un temei serios pentru a ne bănui de altceva. În rest, fiind Administraţia Prezidenţială, există o legislaţie specială, care spune colegilor exact ce se poate transmite şi ce nu se poate transmite şi chiar nu-mi imaginez că vreţi să încurajaţi pe cineva din Administraţia Prezidenţială să încalce legea. Cred că ar fi chiar culmea”, a afirmat Klaus Iohannis, conform Agerpres. 

Cu privire la de ce ar fi secret de stat prețul cazării și al transportului, președintele a pasat problema la Administrația Prezidențială: ”O să vă explice colegele şi colegii de la administraţie mai în detaliu". "Deci, repet, aşa este legea, ne place, nu ne place, putem să discutăm, poate o modificăm", a insistat președintele, aflat în R. Moldova, la summitul Comunităţii Politice Europene.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel