Președintele Biden a plătit de 4 ori mai mult pe o comandă de mâncare

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Joe Biden, aflat în vizită la Los Angeles, a plătit de patru ori prețul unei comenzi de mâncare mexicană. 

Preşedintele Joe Biden a plătit joi de aproape patru ori preţul unei comenzi de mâncare mexicană în timpul unei vizite la Los Angeles, în semn de solidaritate cu americanii afectaţi puternic de inflaţie, cu trei săptămâni înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului, transmite AFP și Agerpres.

Zâmbind, liderul de la Casa Albă i-a explicat chelnerului că banii în plus ar trebui să fie folosiţi pentru a plăti comanda următorului client.

Angajatul lanţului a dorit iniţial să reducă cu 50% chitanţa preşedintelui Biden ca recompensă pentru misiunea sa în "serviciului publicului". Pentru două quesadilla şi şase taco comandate de Joe Biden şi de câţiva aleşi ai statului California, acesta i-a cerut preşedintelui SUA doar 16,45 dolari.

I-a dat mai mulți bani decât era nevoie


În loc să accepte gestul, preşedintele democrat, afectat de creşterea bruscă a preţurilor şi care riscă să piardă majoritatea în Congres în cadrul alegerilor de la jumătatea mandatului, i-a înmânat bancnote în valoare totală de 60 de dolari.

Un gest de generozitate la doar câteva ore după publicarea celor mai recente cifre ale inflaţiei, care au confirmat pierderea puterii de cumpărare a americanilor.

Preţurile au crescut cu 8,2% în septembrie pe parcursul unui an, conform indicelui preţurilor de consum dat publicităţii joi de Departamentul Muncii. Timp de o lună, între august şi septembrie, inflaţia a crescut cu 0,4%, faţă de o creştere de 0,1% între lunile iulie şi august.

Preşedintele Biden a anunţat joi după-amiază că săptămâna viitoare va lua decizii cu privire la preţul benzinei, care rămâne "prea ridicat".

Joe Biden se află în prezent într-un turneu în mai multe state din vestul SUA pentru a-i sprijini pe aleşii democraţi în perspectiva alegerilor. 

Joe Biden a uitat că fiul său a murit de cancer la creier și a spus că acesta „și-a pierdut viața în Irak”

Președintele Biden a spus în mod eronat că fiul său, Beau, „și-a pierdut viața în Irak” în timpul unui discurs susținut miercuri în Colorado.

„Spun asta ca tată al unui bărbat care a câștigat Steaua de Bronz pentru servicii remarcabile și și-a pierdut viața în Irak”, a spus Biden.

Beau a murit de cancer la creier în 2015, conform Fox News. Citește continuarea pe DC News

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel