Pregătește armata israeliană o operațiune majoră? Zeci de avioane au simulat un atac asupra unei ținte îndepărtate

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Israelul este considerat singura putere nucleară din Orientul Mijlociu, dar Israelul nu a recunoscut niciodată în mod deschis că deține astfel de arme.

Armata israeliană a declarat miercuri că zeci de avioane din Forțele Aeriene Israeliene au simulat un atac aerian cu rază lungă de acțiune, relatează DefenseNews.

IDF a declarat că a efectuat exercițiul a avut loc marți, deasupra Mediteranei, iar avioanele de luptă israeliene au exersat zboruri lungi, realimentând în aer și trăgând în ținte îndepărtate.

IDF nu a dezvăluit informații suplimentare despre exercițiile efectuate.

Anunțul exercițiilor vine după ce negociatorii internaționali au discutat luni de zile cu iranienii despre limitarea programului nuclear al Teheranului.

În 2015, Iranul a semnat la Viena un Plan de acțiune cuprinzător comun (JCPOA) cu China, Franța, Germania, Rusia, Regatul Unit, Statele Unite și Uniunea Europeană, la Viena.

În mai 2018, Donald Trump a retras Statele Unite din JCPOA, considerând că Teheranul nu își respectă angajamentele.

Israelul consideră Iranul cea mai mare amenințare și a fost împotriva JCPOA, declarând că nu este de acord nici cu semnarea unui nou astfel de acord.

Iranul susține că acțiunile sale în direcția dezvoltării unui program nuclear au ca obiectiv doar utilizarea sa în domeniul civil.

Israelul este considerat singura putere nucleară din Orientul Mijlociu, dar Israelul nu a recunoscut niciodată în mod deschis că deține astfel de arme.

Exercițiile fac parte dintr-un exercițiu militar major desfășurat de armata israeliană în ultima lună.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel