Pește ”la imprimantă”. O companie din Israel a lansat fileul de SOMON care conține doar substanțe vegetale

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Un startup israelian a reușit să creeze un file de somon comestibil la o imprimantă 3D.

Fileul de somon creat de compania Plantish conține substanțe vegetale și ar avea aceeași valoare nutritivă ca peștele, dar fără dezavantajele produselor piscicole: oase, mercur și alte toxine.

Fondatorii startup-ului susțin că peștele vegetal reproduce aspectul, textura și gustul somonului.

Potrivit The Times of Israel, tehnologia prezentată de startup-ul israelian se bazează pe o tehnologie de ”fabricație aditivă”, aflată în curs de brevetare.

Este vorba, de fapt, de o tehnologie de imprimare 3D, ce va fi utilizată și în domeniul alimentar și care ar putea fi o alternativă ieftină la peștele clasic.

 

Ce conține și când ar putea fi gata

 

Peștele făcut ”la imprimantă” este, de asemenea, bogat în proteine, omega-3 și omega-6, complexul de vitamina B, dar nu conține mercur, antibiotice, hormoni, particule de microplastic și toxine, probleme care sunt foarte răspândite la peștele capturat în ocean sau crescut în acvacultură.

Produsul celor de la Plantish poate fi preparat la fel ca un file de somon obișnuit, iar proteinele vegetale utilizate îți dau senzația că mănânci pește adevărat, scrie publicația citată.

Plantish a spus că până la sfârșitul anului 2022, somonul lor pe bază de plante va fi lansat în anumite locații, iar lansarea oficială este așteptată pentru anul 2024.

Nu este prima încercare de a substitui produsele marine cu cele vegetale, o companie spaniolă recurgând la utilizarea unor soiuri speciale de roșii pentru a produce o variantă vegetală de sushi.

Citește mai departe

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel