Sushi de Post. Ce ar putea să înlocuiască celebrul sushi cu ton

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Inovație alimentară pe piața fructelor de mare. Sushi făcut din roșii, în loc de ton, la Madrid. 

Sushi făcut din roșii. ”Peștele fals” vine pentru piața fructelor de mare, care valorează miliarde de dolari, scrie Bloomberg, citat de DCNews.

Combinația dintre roșia deshidratată, asezonată cu ulei de măsline, alge, condimente și sosul de soia i-a uimit ăe cei care au gustat din sushi-ul Tunato, pregătit de Mimic Seafood.

 

Inovație alimentară


Produsul Tunato al startup-ului din Madrid, fabricat dintr-un soi special de roșii, cultivat în sudul Spaniei, care seamănă cu tonul feliat de tip sushi ca formă și dimensiune, este una dintre inovațiile industriei alimentare, prin care se încearcă pătrunderea pe o piață de miliarde de dolari, cea a fructelor de mare.

⁣Peștele artificial, care „poate că acum 5 sau 10 ani ar fi părut o idee prea îndepărtată, prea diferit, sau doar ceva pentru vegani”, este doar o parte din piața proteinelor alternative.

Vânzări în creștere

În SUA, vânzările de fructe de mare pe bază de plante au crescut cu 23%, până la 12 milioane de dolari, în 2020, în comparație cu o piață tradițională de fructe de mare în valoare de zeci de miliarde de dolari, potrivit Good Food Institute, o organizație internațională nonprofit.

Dar sectorul evoluează rapid. Investițiile în fructe de mare pe bază de plante din SUA au atins 70 de milioane de dolari în prima jumătate a anului 2021, la fel de mult ca în ultimii doi ani combinați.

Nestle face o investiție bizară. Carne artificială de pui cu piele și os

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel