Parte din presa din SUA anunță un atac iminent al Rusiei. Militarii ar fi primit ordinul de luptă. Ministrul ucrainean al apărării nu confirmă informația

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Postul CBS susține că trupele ruse ar fi primit deja ordinul de luptă. Rusia neagă informațiile privind o eventuală invazie și insistă că totul este un fake-news.

Informația ar fi fost obținută de serviciile de informații americane și preluate de o parte din presa din Statele Unite. Obiectivul ar fi un atac pe scară largă, care ar începe cu un atac asupra Kievului, spune jurnalistul CBS, David Martin. Acesta susține că operațiunea va debuta cu atacuri cibernetice, care ar distruge comunicațiile și sursele de electricitate.

Atacul cibernetic ar fi urmat de atacuri de rachetă, atacuri aeriene, precum și de operațiuni speciale, menite să pună captureze punctele esențiale de comandă și control din Kiev.

Rusia ar fi masat 75% din forțele convenționale

Potrivit celei mai recente evaluări ale serviciilor de informații americane, Rusia are acum aproape 75% din forțele sale convenționale în poziție împotriva Ucrainei, a declarat pentru CNN un oficial american. 

Concentrarea forțelor aflate la o distanță care permite un atac direct asupra Ucrainei este extrem de neobișnuită și este unul dintre motivele pentru care SUA consideră că Rusia este pregătită să atace, a spus oficialul.

Grupul de luptă include aproximativ 120 din totalul estimat de 160 de grupuri tactice, constituite la nivel de batalion sau BTG-uri ale Rusiei, care sunt poziționate pe o rază de 60 km de Ucraina, potrivit oficialului. Această cifră reprezintă 75% din principalele unități de luptă ale Rusiei și înseamnă mai puțin de jumătate din totalul trupelor din armata rusă.

 

Ministrul ucrainean al apărării îndeamnă la 

 

Ministrul Apărării Alexei Reznikov declara duminică seara că este nepotrivit să vorbească despre un atac pe scară largă al Rusiei asupra Ucrainei ar putea fi „mâine sau poimâine”, relatează publicația ucraineană Pravda.

„În această oră, grupul de atac al Federației Ruse nu a fost încă format în niciun loc în care au înconjurat Ucraina.

Prin urmare, a spune că va avea loc un atac poimâine este nepotrivit în opinia mea. Dar asta nu înseamnă că există riscuri scăzute, nu înseamnă că nu există nicio amenințare.”

Rusia neagă informațiileprivind o eventuală invazie și insistă că totul este un fake-news.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel