Parchetul European, percheziții la ADR. Chirieac: Doamna Kovesi are șanse pentru Cotroceni, dar cu unele condiții. Sunt multe lucruri care se pot face

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: Laura Codruța Kövesi, pagina oficială de facebook
Foto: Laura Codruța Kövesi, pagina oficială de facebook

Laura Codruța Kovesi are șanse la prezidențiale, crede Bogdan Chirieac.

Procurorii de la Parchetul European au efectuat percheziții la o instituție din România.

Polițiștii BCCO Timișoara, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului European, desfășoară o operațiune pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în fraudarea de fonduri europene și naționale și spălare de bani.

Polițiștii au făcut marți dimineața 160 de percheziții în România și Austria, inclusiv la domiciliile unor funcționari și la sediile unor instituții, sub coordonarea Parchetului European. Este vizat un grup infracțional care a înființat peste 150 de firme fictive pentru a obține ilicit fonduri europene.

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că există un grad mare de probabilitate ca acțiunile recente ale fostei șefe a DNA să fi avut ca scop creșterea popularității sale pe plan intern.

”Doamna Kovesi a fost o magistră a imaginii în perioada când a condus DNA. Dânsa a folosit ca nimeni altcineva presa pentru ridicarea soclului său. Și dacă nu este o lovitură de imagine, tot în acest registru vor fi privite lucrurile”, arată Chirieac.

”Sigur că da, acum există aceste informații cum că domnia sa ar putea fi candidatul unui partid, USR sau REPER, pentru alegerile din 2024.

Deocamdată, doamna Kovesi personal nu a afirmat, nu a dat niciun semnal cum că ar fi interesată de această funcție.

Cred că nu doar dânsa ia decizia. Cred că mai sunt și parteneri strategici ai României, care ar putea să ia decizia ca domnia sa să candideze”, a opinat analistul, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus.

Șanse la Cotroceni, dar cu anumite condiții

Acesta mai anticipează și o creștere puternică a nemulțumirilor populației până la momentul alegerilor, pe fondul crizei socio-economice.

”Gândiți-vă că în 2024 avem toate șansele să ajungem cu o populație profund frustrată de scăderea abruptă a nivelului de trai”.

Astfel că, în opinia lui Bogdan Chirieac, Laura Codruța Kovesi ar putea folosi din nou, pe plan intern, discursul anticorupție pentru a câștiga popularitate.

Chirieac mai vorbește despre șansele Codruței Kovesi la câștigarea cursei pentru președinția României și arată ce condiții ar trebui întrunite pentru o victorie a fostei șefe a DNA.

”Dacă doamna intră în turul doi împotriva unui candidat nepotrivit de la PSD sau de la PNL, pe fondul frustrării populației, doamna Kovesi are șanse să câștige”.

Pentru a câștiga cursa de la Cotroceni, Kovesi are nevoie de o structură de partid puternică și de susținerea televiziunilor, mai crede observatorul vieții politice.

”În România, ai nevoie de un partid puternic care să te susțină, organizații locale care să organizeze întâlniri, în mijlocul electoratului.

Sunt multe lucruri care se pot face, dar chiar dacă două partide au intrat în Parlament doar cu rețelele sociale, USR și AUR, candidații la președinție nu au șanse dacă nu au (susținere în n.r.) presa mainstream, adică televiziunile mari”, conchide analistul politic.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel