Papa Francisc i-a ”dezamăgit” pe oficialii ucraineni. Trimisul Vaticanului la Kiev, convocat la MAE

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, se spune că este dezamăgit de cuvintele Papei Francisc.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a spus la o conferință de presă comună cu ministrul Afacerilor Externe al Italiei, Luigi Di Maio, că este dezamăgit de cuvintele Papei Francisc despre uciderea fiicei propagandistului rus Oleksandr Dugin - Daria Dugin.

Kuleba a adăugat că a citit cu atenție citatul complet al Papei Francisc și a decis să-l invite pe nunțiul apostolic să exprime dezamăgirea Ucrainei în cuvintele pontifului.

Ministerul de externe ucrainean l-a invitat pe nunțiul apostolic pentru a-i transmite reacția părții ucrainene, arată odicialii de la Kiev.

"Astăzi, nunțiul a fost la Ministerul Afacerilor Externe. Declarația Ministerului Afacerilor Externe pe această temă va apărea în curând", a spus Kuleba.

„În sine, citarea și invitația nunțiului la minister este un caz destul de fără precedent și vorbește de la sine”, a subliniat Kuleba.

"Voi spune sincer că inima ucraineană este sfâşiată de cuvintele Papei. A fost nedrept", a subliniat Kuleba.

Ce a declanșat reacția Kievului

Anterior Papa Francisc a făcut un apel dedicat celor șase luni de război pe scară largă din Ucraina, cerând prevenirea unui dezastru nuclear și eliberarea prizonierilor.

În același timp, el a spus că fiica propagandistului rus Oleksandr Dugin, Daria Dugin, care a fost ucisă la Moscova, a devenit o victimă a războiului .

„Mă gândesc la marea cruzime, la mulți nevinovați care plătesc pentru nebunia, nebunia, nebunia din toate părțile, căci războiul este o nebunie și nimeni în război nu poate spune: „Nu, nu sunt nebun”. razboi... ma refer la saraca fata aruncata in aer la Moscova de o bomba pusa sub un scaun de masina.Razboiul este platit de nevinovati,nevinovati!Sa ne gandim la aceasta realitate si sa ne spunem: razboiul este o nebunie. Iar cei care fac bani din război și din comerțul cu arme sunt criminali care ucid omenirea”, a spus Francis.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel