Oficial slovac: Orbán e gata să PARCELEZE Slovacia cu ajutorul lui Putin. ”Maghiarii vorbesc despre Ungaria Mare, cumpără imobile. Nu e o glumă”

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Președintele Parlamentului slovac a vorbit despre pericolul schimbării ordinii juridice internaționale.

Președintele Parlamentului Republicii Slovacia, Boris Kollár, a făcut o serie de declarații care au aprins spiritele.

Kollár a declarat, în cadrul unei intervenții la televiziunea slovacă Markíza, că există temeri că Ungaria s-ar putea folosi de relația specială cu Rusia.

Președintele legislativului slovac a avertizat că, în viitor, Vladimir Putin și premierul Orban ar putea „împărți” Slovacia.

"Maghiarii vorbesc despre Ungaria Mare, cumpără imobile de la noi, emit paşapoarte (maghiare n.r.). Aceasta nu este o glumă", a spus Kollár.

Oficialul a adăugat că agresiunea Rusiei a subminat ordinea juridică internaţională care garanta şi suveranitatea Slovaciei.

Potrivit lui Kollár, Orbán ar putea mai târziu să folosească în detrimentul Slovaciei interpretările forțate și abuzive ale Rusiei în privința dreptului internațional .

Politician maghiar din Slovacia: ”Paranoia domină gândirea politică slovacă”

József Berényi, unul dintre reprezentanții minorității maghiare din Slovacia, a acuzat clasa politică din Slovacia că suferă de paranoia, relatează publicația slovacă în limba maghiară, Ma7.

”Boris Kollár joacă din nou „cartea maghiară”. (...) S-a dovedit încă o dată că politica slovacă ne vede pe noi, maghiarii care trăim în Slovacia și Ungaria, în primul rând ca un risc al politicii de securitate. Fiecare situație de criză arată că, în spatele dezvăluirilor oficiale ale bunelor relații de prietenie, există prejudecăți profunde și paranoia bolnavă domină gândirea publică politică (slovacă n.r.), care paralizează îmbunătățirea reală, bazată pe lege, a situației comunității maghiarilor din Slovacia”, a spus puliticianul.

Răspunsul Ungariei

Ungaria este interesată de continuarea dezvoltării cooperării și relațiilor reciproce ungaro-slovace, a răspuns luni pe Facebook, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe ungar, Tamás Menczer, ca răspuns la declarația de duminică a președintelui Consiliului Național al Republicii Slovace Boris Kollár cu privire la pretențiile teritoriale ale premierului ungar Viktor Orbán.

”Îi reamintim cu respect lui Boris Kollár că trăim în secolul 21. În ultimul deceniu, am muncit din greu pentru a ne asigura că cooperarea continuă a Ungariei cu Slovacia pentru dezvoltarea ambelor țări. Am obținut rezultate bune împreună și suntem pregătiți ca aceste relații să fie construite în continuare în cadrul Uniunii Europene, din care fac parte de multă vreme ambele țări”, relatează publicația Cas.sk.

Citește și: Slovacia DEZMINTE: Distrugerea S-300, propagandă rusă. Este o intoxicare

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel