Numire prin plexiglas: Preşedintele ceh a numit noul premier, în cadrul unei ceremonii neobişnuite

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Sursa foto: Facebook, Milos Zeman
Sursa foto: Facebook, Milos Zeman

Preşedintele ceh Milos Zeman l-a numit duminică pe Petr Fiala premier al Republicii Cehe, în cadrul unei ceremonii neobişnuite.

În timpul ceremoniei, preşedintele, aflat în fotoliu rulant şi bolnav de COVID-19, era protejat de o barieră din material plastic, informează AFP.



"Sunt convins că vom avea în viitorul apropiat un guvern puternic şi stabil", a dat asigurări Petr Fiala, liderul Partidului Democraţii Civici (ODS, dreapta), în timpul acestei ceremonii care s-a derulat la reşedinţa lui Zeman, la Castelul Lany, în vestul capitalei Praga, şi a fost retransmisă în direct la televiziune.

Zeman, re-internat a doua zi după externare

Şeful statului a fost externat joi din spital, unde fusese internat pe 10 octombrie, dar a trebuit să fie internat din nou de urgenţă după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Internat prima dată la terapie intensivă, unde a petrecut mai bine de trei săptămâni înainte de a fi transferat într-o unitate de convalescenţă, preşedintele a acceptat pe 11 noiembrie demisia oficială a guvernului premierului în exerciţiu, miliardarul populist Andrej Babis, în urma eşecului său electoral.

Petr Fiala, este fost profesor de ştiinţe politice, precum şi un fan al filmelor cu James Bond, al literaturii şi fotbalului. În vârstă de 57 de ani, cu barbă şi cu ochelari, el îşi protejează cu atenţie viaţa privată.

Citește și: Lovitură pentru familia regală: Sfătuitorul prinţului Charles, nevoit să demisioneze

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel