Nicușor Dan, nou atac la adresa Gabrielei Firea. Ministrul i-a răspuns: Legile sunt pentru proști

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Nicușor Dan, nou atac la adresa Gabrielei Firea. Ministrul i-a răspuns: Legile sunt pentru proști / Foto: Facebook Gabriela Firea, Nicușor Dan
Nicușor Dan, nou atac la adresa Gabrielei Firea. Ministrul i-a răspuns: Legile sunt pentru proști / Foto: Facebook Gabriela Firea, Nicușor Dan

Nicușor Dan și Gabriela Firea și-au transmis din nou mesaje acide unul altuia.

Primarul Capitalei Nicușor Dan i-a transmis din nou un mesaj dur ministrului Familiei și Tineretului Gabriela Firea, fost edil al bucureștenilor în perioada 2016-2020, cu privire la stimulentul financiar pentru constituirea familiilor în plan local, respectiv pentru tinerii bucureșteni care se căsătoresc.

"Am primit o solicitare din partea prefectului Capitalei pentru a răspunde unei adrese de la Ministerul Familiei,Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Gabriela Firea, cu privire la stimulentul financiar pentru constituirea familiilor în plan local, adică pentru tinerii bucureșteni care se căsătoresc.

În cazul în care fostul primar și actualul ministru a uitat, îi reamintesc că ne-a lăsat un buget cocoșat de datorii și că ne-a luat un an de zile ca să stabilizăm cât de cât primăria, eșalonând, reeșalonând și plătind aceste datorii. Banii pentru acest stimulent, cât și pentru alte proiecte sociale, au fost cheltuiți în avans de Gabriela Firea într-o orgie de târguri, festivaluri și reclame din banii primăriei, lăsându-ne în imposibilitatea de a finanța astfel de proiecte sociale, oricât ne-am fi dorit.

Dacă însă ministrul Firea ținea cu adevărat la acest proiect, avea șansa să-l pună în practică la o scară mult mai mare. Nu e târziu nici acum, așa că o invit pe Gabriela Firea, ministru al Familiei și lider important în PSD, să lanseze la nivel național, cu bani de la Guvern, stimulentul financiar pentru constituirea familiilor, cu același cuantum de la nivelul Capitalei. Asta ar arăta că îi pasă de acest subiect și că această idee n-a fost doar o încercare de a lua ochii bucureștenilor.", a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, Gabriela Firea i-a răspuns, tot printr-o postare pe Facebook.

"Primarul “de dreapta” sfidează iar legea! Legile sunt pentru “proști”, nu și pentru primari ajunși în funcție prin minciună, furt și aranjamente oculte. Nicușor Dan permite unor medici străini să “evalueze” activitatea a două spitale bucureștene, chiar dacă proiectul a fost respins prin vot, democratic, de către consilierii generali.

Primarul “Promit salariu 1.400 de euro și apă caldă la toată lumea” calcă în picioare, abuziv, votul Consiliului General și a semnat o dispoziție prin care le permite medicilor străini să între în spitale și să-i “controleze” pe medicii români. Chiar dacă îmbracă vizita sub forma unui workshop, a unei întâlniri de lucru, chiar Nicușor Dan a recunoscut în ședința Consiliului General că este, de fapt, o “evaluare”.

Am tot respectul pentru acești medici străini, mai ales că unul dintre ei este de naționalitate română. Însă, acceptă să între într-un joc murdar. Nicușor Dan nu a ales întâmplator Spitalul Colentina și Spitalul Sfânta Maria pentru acest workshop. Sunt singurele două spitale din subordinea Primăriei Capitalei unde urmează să construiască corpuri noi și să se facă investiții foarte mari. E clar pentru oricine știe sistemul medical ce scop poate avea o echipa de “evaluatori” străini în acest caz!

Avem instituții care se ocupă de evaluarea spitalelor și suficienți specialiști, oameni cu experiență în alte state. Iar astfel de discuții se pot face mult mai transparent, cu participarea majorității medicilor din spitale. Nu în Weekend, când spitalele lucrează la capacitate mai redusă. Bine, în cazul de față, nici managerii celor două spitale nu au detalii despre vizita echipe străine. Asta ca să vorbim de transparența clamată de Nicușor Dan.

Decizia primarului general de a trece peste hotărârea Consiliului General, hotărâre respinsă de PSD și PNL, este una flagrantă! Spitalele sunt în subordinea Consiliului, iar primarul general trebuie să respecte legea, nu să abuzeze de poziția sa și să dispună altfel decât a votat Consiliul General. E nevoie ca autoritățile competente să se autosesizeze și să acționeze în consecință. P.S.: Comunicatorii plătiți (ilegal, firește) din banii sponsorilor (ajunge legea și pe la ei, cât de curând!!) i-au scris deja lui Nicușor Dan reacția la acest mesaj: Firea e vinovată!", a scris Gabriela Firea.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel