Nicolae Ciucă - propunerea PNL de premier. Ghinea: Comportamentul PNL este "complet iraţional"

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur a anunţat, joi, că Biroul Executiv al liberalilor a aprobat, în unanimitate, ca propunerea liberalilor pentru funcţia de premier să fie Nicolae Ciucă, această propunere venind din partea liderului partidului, Florin Cîţu.

"În BEx al PNL, în unanimitate, la propunerea preşedintelui partidului, a fost votat candidat pentru premier domnul Nicolae Ciucă. Propunerea a venit din partea preşedintelui partidului şi a fost un vot în unanimitate", a declarat Flutur, la sediul central al PNL.

Liderul liberal a precizat că s-a votat şi ca Nicolae Ciucă să fie şeful delegaţiei PNL la negocierile cu PSD şi UDMR.

Au fost două propuneri

"A mai fost o propunere: şeful delegaţiei negocierilor ca să facem acest guvern a fost votat Nicolae Ciucă, cel care este susţinut candidat de premier în această funcţie", a mai spus Flutur.

Flutur a arătat că la negocierile de joi pentru finalizarea programului de guvernare va participa şi preşedintele PNL, Florin Cîţu. Gheorghe Flutur a precizat că nu s-a discutat încă de numărul de ministere pe care îl va primi fiecare formaţiune politică.


Ghinea: Comportamentul PNL este "complet iraţional"

Vicepreşedintele USR Cristian Ghinea a declarat că Nicolae Ciucă, propus de PNL pentru funcţia de premier, este "un om decent", care va avea "sarcina foarte grea" de a împăca două partide "care deja au început să nu se înţeleagă".

Potrivit acestuia, comportamentul PNL este "complet iraţional", deoarece liberalii au ajuns "la mâna PSD" şi l-au făcut pe Marcel Ciolacu "arbitrul suprem al vieţii politice" din România.

"USR avea şase ministere şi agream pe chestiunile de politici publice. Cu USR nu aveai problemă de deficit bugetar. Noi nu suntem iresponsabili, ca PSD, să aruncăm bugetul în aer. Cu USR nu aveai problemă de PNRR, pentru că l-am negociat împreună. Cu USR aveam posibilitatea de a aduce şi ceilalţi bani europeni rapid în ţară. (...) Acum renunţă la premier. Vor avea aceeaşi problemă cu PNL, de concurenţă între şeful partidului şi primul ministru, care a aruncat în aer prima coaliţie. Ca să ce? Ca să dai PSD-ului zece ministere? Ca să dai Gabrielei Firea Ministerul Muncii pe mână, să umple de datorii ţara, cum a umplut Primăria Capitalei?", a întrebat Ghinea.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel