Negocieri PNL-PSD-UDMR. Am putea afla numele noului premier

Matei Ion |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Nicolea Ciucă
Nicolea Ciucă

Structura politică a viitorului Executiv a fost finalizată la negocierile de duminică pentru alcătuirea unei coaliţii de guvernare, a declarat, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, care a susţinut că România va avea joi un nou Cabinet.

"În acest moment am finalizat toată structura politică a Guvernului. (...) PSD merge cu cele două variante (în şedinţa conducerii partidului - n.r.) şi vom vedea luni cu ce variantă şi cu ce vot ies de la colegii mei. (...) Asta înseamnă negocieri. Vom vedea pe urmă cum închidem acest lucru în cele o oră sau două până mergem la Cotroceni.(...) Joi, România va avea un Guvern", a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, la finalul negocierilor.

Potrivit liderului PSD, după discuţiile de duminică, "s-au uniformizat lucrurile" în ambele variante - cu premier PSD şi cu premier PNL.

Continuă negocierile PNL, PSD şi UDMR pentru noul acord politic

Întrebat dacă pensiile de peste 4.000 de lei vor fi impozitate, Ciolacu a spus: "Nu va fi impozitat nimic. În Codul fiscal există nişte excepţii. Vom vedea când se face bugetul dacă este sustenabil şi este nevoie de scoaterea acestei excepţii din Codul fiscal sau nu".

Ciolacu a menţionat că în cursul săptămânii viitoare, cel mai probabil, se va decide şi în legătură cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel