„Ne prăbușim, trebuie să salvez țara”. Trump se întoarce la Washington?

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: flickr/Casa Albă
Foto: flickr/Casa Albă

Potrivit presei, fostul președinte ar putea anunța în septembrie că intră în a treia campanie prezidențială

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat din nou marți că ar putea intra în cursa prezidențială pentru un al doilea mandat, spunând, la un miting organizat de foști membri ai administrației sale, că tentativa sa de demitere și ancheta asupra atacului asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, au fost concepute pentru a împiedica acest lucru.

„Vor să mă rănească pe mine, așa încât să nu mai lucrez pentru tine... Nu cred că vor reuși”, le-a spus Trump susținătorilor săi, care scandau „Încă patru ani...".

Trump a spus acest lucru la o adunare a Institutului de Politică ”America First”, desfășurată la Washington, făcând prima sa vizită în capitală de când și-a părăsit mandatul în ianuarie 2021.

Potrivit rapoartelor presei, fostul președinte ar putea anunța în septembrie dacă intră într-o a treia campanie prezidențială.

Deși nu a anunțat-o oficial, el a dat de înțeles în discursul său că nu intenționează să rămână în afara politicii mari.

În schimb, el a remarcat că a simțit că trebuie să se angajeze într-o nouă cursă electorală, în ciuda „persecuțiilor” - așa cum le numește Trump - din partea președintelui Camerei Nancy Pelosi, a democraților și a comisiei care investighează atacul Capitoliului.

„Dacă m-aș fi închis în casă și aș fi privit calm, persecuția lui Donald Trump s-ar fi oprit instantaneu”, a spus el. „Dar nu o voi face... trebuie să ne salvez țara”.

În timpul discursului, Trump i-a numit pe membrii comitetului de anchetă ca fiind „bătuși” și a reluat afirmațiile nefondate, că a câștigat alegerile prezidențiale din 2020.

"Întotdeauna spun că am candidat prima dată și am câștigat. Apoi am candidat și a doua oară și am făcut și mai bine. Ce păcat a fost! Dar poate va trebui să o facem din nou", a spus Trump.

La fel ca și discursul său de inaugurare din 2017, Trump a dat un ton dur, înfățișând o țară plină de crime, droguri și persoane fără adăpost.

„Suntem o națiune care eșuează”, a spus Trump.

"Trăim într-o țară atât de diferită dintr-un motiv principal: nu mai există forțe de ordine și, cu siguranță, nu mai există ordine", a spus Trump.

La un moment dat, Trump a lăudat modul în care președintele chinez Xi Jinping a tratat traficanții de droguri, amintindu-și un moment când omologul său chinez i-a spus despre „procese rapide” pentru infractorii de droguri în care el va condamna oamenii în „două ore”.

"Sună îngrozitor, nu-i așa? Dar ei nu au nicio problemă. Nu este nevoie de 15 ani pentru a merge la proces", a spus Trump, care a mai arătat că susține o "pedeapsă cu moartea foarte dură pentru dealeri", lucru neschimbat de când era președinte.

Trump și-a exprimat convingerea că 2022 va fi un an extraordinar pentru partid.

El a adăugat: „Sunt aici, înaintea dumneavoastră, pentru a începe să vorbim despre ce trebuie să facem pentru ca acest viitor să se întâmple atunci când vom avea o victorie în 2022 și când un președinte republican va prelua Casa Albă în 2024, ceea ce cred cu tărie că va întâmpla.", a mai declarat fostul președinte american.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel