Navalnîi, condamnat la încă 9 ani de închisoare. Mai urmează încă DOUĂ anchete

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Un tribunal din Moscova l-a găsit vinovat de fraudă pe Alexei Navalnîi, opozantul rus primind încă 9 ani de închisoare și o amendă.

Tribunalul Lefortovo din Moscova l-a condamnat pe Navalnîi la 9 ani de închisoare cu o amendă de 1,2 milioane de ruble. Instanța l-a găsit vinovat de înșelăciune și sfidare a instanței. Procurorii ceruseră 13 ani de închisoare.

"Aleksei Navalnîi a comis o escrocherie, prin furtul de bunuri în cadrul unui grup organizat", a declarat judecătoarea Margarita Kotova.

Tribunalul Lefortovo a început să examineze pe fond noul dosar penal împotriva lui Navalnîi pe 15 februarie. Opozantul este acuzat de „în special fraudă masivă” și de sfidarea instanței. Cazul de fraudă a fost deschis la sfârșitul anului 2020. Potrivit anchetatorilor, Navalnîi și echipa sa au cheltuit în scopuri personale 356 de milioane de ruble, care au fost colectate ca donații pentru activitățile Fundației Anticorupție (FBK) fondată de politician.

Navalnîi a fost arestat pe 17 ianuarie 2021, când s-a întors la Moscova din Germania, unde urma tratament și reabilitare după ce a fost otrăvit cu neurotoxina Novichok. 

Politicianul de opoziție ispășește în prezent o pedeapsă în IK-2 din regiunea Vladimir.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 45 de ani, se află în Penitenciarul Pokrov, situat în regiunea Vladimir, la circa 100 de kilometri de Moscova. Disidentul rus este vizat de încă două anchete, pentru "activităţi extremiste" şi "atingere adusă drepturilor cetăţenilor", scrie mediafax.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel