Năsui: Românii vor ocoli impozitele. ”Revenim la epoca cererii bonului pe firmă pentru orice”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Claudiu Năsui arată ce metode vor aplica românii pentru a scăpa de impozitul pe dividende.

 

Claudiu Năsui explică cum vor eluda românii noile taxe impuse de guvern.

În opinia fostului ministru al economiei, antreprenorii românii vor cumpăra ”pe firmă” și își vor încărca firmele de cheltuieli.

”Cum se va evita impozitul pe dividende?

Pentru firmele mici, soluția va fi simplă. Proprietarii își vor încărca firmele cu cheltuieli. Cine decide că hârtia igienică luată de la magazin nu e folosită pentru firmă? Sau laptopul? Sau abonamentul de telefonie mobilă? Sau atâtea altele.

Vom reveni la epoca cererii bonului pe firmă pentru orice. Cine a prins perioada de dinainte de microîntreprinderi știe cum era”, spune parlamentarul USR.

Acesta explică faptul că există soluție de a evita taxele mari pentru toate categoriile de firme.

”Distrugerea microîntreprinderilor și să forțarea firmelor să treacă la impozitarea pe profit va încuraja tot asta.

Pentru firmele mari cotate în bursă soluția va fi să nu mai dea dividende, ci să-și răscumpere propriile acțiuni de pe piață. Dacă dau dividende impozitul va fi de 8%. Pe când dacă răscumpără acțiuni, impozitul va fi între 1% și 3%. Transferul de bani de la companie către acționari tot va avea loc, dar fără să se mai plătească impozit pe dividende, ci impozit pe câștigul în bursă, care este mult mai mic.

Creșterea impozitelor nu aduce neapărat mai mulți bani la stat, ci modifică comportamentul oamenilor astfel încât să evite taxarea”, mai adăugat Năsui.

De asemenea, fostul ministru anticipează că măsurile guvernului ”vor împinge toate jocurile de noroc în piața neagră prin creșterea impozitului de 40 de ori”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel