Moscova studiază posibilitatea unui schimb Medvedciuk - luptătorii Batalionului Azov

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Acest lucru a fost anunțat în Duma de Stat

Apropiatul lui Putin și șeful partidului pro-rus OPZZh, Viktor Medvedchuk , ar putea fi schimbati cu luptătorii Batalionului Azov care s-au predat.

„Vom studia posibilitatea de a schimba Medvedchuk cu Azov. Nu noi, Partidul Liberal Democrat, ci acei oameni din Moscova care au astfel de puteri”, a declarat Leonid Slutsky , președintele Comisiei Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, președintele fracțiunii Partidului Liberal Democrat și participant la discuțiile Rusiei cu Ucraina , relatează Interfax. .

Medvedchuk a fost reținut în Ucraina la jumătatea lunii aprilie. Președintele Volodimir Zelenski sa oferit să-l schimbe cu soldați ucraineni capturați, iar Medvedchuk însuși a cerut același lucru.

Vineri, armata rusă a anunţat că ultimii apărători ucraineni ai oraşului strategic Mariupol, ascunşi săptămâni întregi în uriaşul combinat siderurgic Azovstal, s-au predat.

Soldații Regimentului Azov se numără printre militarii ucraineni care au apărat uzina Azovstal din Mariupol de mai bine de două luni. Pe 16 mai, militarii au început să se predea. Potrivit Ministerului rus al Apărării, un total de 2.439 de militari au părăsit uzina, dar aceste date sunt în prezent imposibil de verificat.

Viktor Medvedciuk, 67 de ani, este un politician şi un bogat om de afaceri ucrainean, prieten al preşedintelui rus, care a fost arestat la jumătatea lui aprilie în Ucraina, în timp ce era căutat de la începutul ofensivei Kremlinului la sfârşitul lui februarie.

El se afla în arest la domiciliu din mai 2021, după ce a fost acuzat de "înaltă trădare" şi "tentativă de jefuire a resurselor naturale din Crimeea", peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014.

Vineri, armata rusă a anunţat că ultimii apărători ucraineni ai oraşului strategic Mariupol, ascunşi săptămâni întregi în uriaşul combinat siderurgic Azovstal, s-au predat.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel