Moscova continuă mobilizarea mascată: A ordonat formarea de batalioane de voluntari

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Putin se confruntă cu probleme.

Analiştii Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) presupun că autorităţile de la Kremlin au ordonat conducerii din regiunile Federaţiei Ruse să formeze batalioane de voluntari pentru a participa la războiul din Ucraina, relatează RBC-Ucraina, citează Rador.

Mass-media rusă a relatat că, pentru un contract de şase luni, bărbaţilor din Federaţia Rusă li se oferă un salariu între 3.750 şi până la 6.000 de dolari americani.

Mass-media din Rusia a confirmat, de asemenea, crearea sau desfăşurarea aşa-numitelor batalioane de voluntari în regiunea Kursk, ţinutul Primorsk, Republica Başkortostan, Republica Ciuvaşă, R. Cecenia, Republica Tatarstan, Moscova, Perm, Nijni Novgorod şi în regiunilea Orenburg şi Tiumen.

Analiştii institutului notează că batalioanele pot fi formate din 34.000 de militari, dacă fiecare regiune a Federaţiei Ruse creează cel puţin o unitate militară cu un număr de 400 de persoane. Concluziile cheie ale analiştilor ISW sunt că, cel mai probabil, Kremlinul a ordonat regiunilor ruseşti să formeze batalioane de voluntari, care să fie trimise în Ucraina.

Armata rusă a lansat atacuri terestre nereuşite la nord de Slaviansk şi în jurul oraşului Bahmut.

Ocupanţii au continuat să efectueze atacuri aeriene şi de artilerie asupra zonei Seversk şi în vestul Doneţkului. Invadatorii au continuat să atace liniile de cale ferată ucraineană în zona frontului din estul Ucrainei.

Armata rusă a lansat ofensive terestre limitate şi fără succes la nord de oraşul Harkiv.

Forţele Federaţiei Ruse preferă operaţiuni defensive în direcţia sudică a liniei frontului, deoarece forţele ucrainene au continuat să bombardeze depozitele de muniţii inamice.

Autorităţile de ocupaţie ruse majorează sprijinul material acordat pentru civilii care lucrează în Ucraina ocupată. Este posibil ca autorităţile ruse de ocupaţie să stabilească condiţii pentru relocarea forţată în Crimeea a copiilor ucraineni din teritoriile recent ocupate.

De remarcat faptul că în presa rusă au apărut informaţii potrivit cărora pe 15 iulie este posibil ca Rusia să declare război Ucrainei sau mobilizare generală.

În această zi, pe 15 iulie, vor avea loc şedinţe extraordinare ale celor două Camere ale Parlamentului rus, Duma de Stat a Rusiei şi Consiliul Federaţiei, la care vor fi examinate o serie de iniţiative importante ale guvernului. În acelaşi timp, serviciile de informaţii ucrainene consideră că Rusia nu va declara război sau mobilizare, în viitorul apropiat.

Potrivit Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, de la începutul războiului, Rusia a pierdut aproximativ 37.570 de soldaţi.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel