Rusia a ”eliberat” Mariupol, în Săptămâna Mare, cu mâna CECENILOR. Soldații lui Kadîrov sărbătoresc victoria cu ”Allah Akbar!” VIDEO

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Vladimir Putin este dispus la orice compromis pentru a distruge portul Mariupol.

Putin a demonstrat că este dispus să apeleze la orice metodă pentru a prelua controlul în Mariupol. 

Acum aproximativ o lună, forțele ruse loveau teatrul din Mariupol, deși în fața acestuia era scris mare, cu litere chirilice, cuvântul ”copii”. Peste 90% din oraș este distrus de explozii și incendii. Unele rapoarte ale autorităților ucrainene spun că ar fi vorba de aproximativ 20 de mii de civili uciși. Există indicii că Rusia ar fi folosit o combinație de substanțe chimice în atacul lor asupra Mariupolului, care ar putea provoca simptome mai puternice pentru a slăbi și incapacita rezistența ucraineană.

Regimul de la Kremlin a decis să implice luptătorii ceceni în luptele din Ucraina încă de la începutul invaziei, pe rețelele de socializare circulând nenumărate videoclipuri în care kadîroviții, așa cum li se spune luptătorilor liderului cecen Ramzan Kadîrov, se lăudau cu acțiunile lor.

Mariupol, eliberat de Rusia în Săptămâna Mare. ”Allahu Akbar!”

Cecenii au participat și la luptele din Mariupol, oraș ”eliberat”, așa cum declara Vladimir Putin. Putin a ordonat zilele trecute anularea asaltului asupra teritoriului fabricii Azovstal din Mariupol. 

Într-o postare pe canalul său de Telegram, Kadîrov a declarat zilele trecute că orașul este sub controlul forțelor ruse.

"Mariupol este al nostru!... Orașul a fost luat definitiv și complet... Clădirea administrativă, importantă din punct de vedere strategic, a uzinei Azovstal este sub control, iar tot teritoriul adiacent a fost curățat", a spus Kadîrov, adăugând că trupele ucrainene „au fost blocate sub un strat gros de beton şi oţel, în interiorul uzinei”.

Pe canalul lui Kadîrov este prezentat și un filmuleț cu soldații ceceni, care sărbătoresc în fața clădirii administrative, aflate în flăcări, a Combinatului Azovstal.

Trebuie spus că Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, a binecuvântat invazia rusă în Ucraina şi a justificat-o. Mitropolitul Onufrie al Kievului, care conduce Biserica Ortodoxă Ucraineană în comuniune cu Moscova (BOU-PM), a condamnat deschis războiul, poziţionându-se astfel în contradicţie cu superiorul său Kirill.

Indignarea faţă de rolul lui Kirill ar putea contribui la consolidarea Bisericii Ortodoxe a Ucrainei (BOU-A), care este pe deplin independentă de Moscova şi a fost recunoscută în 2018 ca biserică naţională autocefală de către Patriarhia Ecumenică din Constantinopol.

Potrivit datelor oficiale, înainte de război, Biserica Ortodoxă a Ucrainei (BOU-A) avea aproximativ 7.000 de parohii, în timp ce biserica tradiţională ucraineană în comuniune cu Moscova (BOU-PM) avea aproximativ 13.000, scrie Agerpres.

Forțele ucrainene, în interiorul Combinatului

Regimentul Azov a postat un nou videoclip de la subsolurile uzinei Azovstal din Mariupol, care a fost blocată de inamic.

Potrivit oamenilor, înregistrarea a fost făcută pe 21 aprilie. La subsol sunt în mare parte femei și copii, care se află acolo de aproape 2 luni.

Apărătorii orașului promit că vor lupta până la ultimul glonț, deși văd morții pe străzi în fiecare zi. Locuitorii își îngroapă rudele în curți, de-a lungul drumurilor, în grădinițe.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel