Ministerul Educației: Școlile și grădinițele cu rata de vaccinare a personalului de peste 60% vor preda în format fizic

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vineri toate consiliile de administrație din școli și grădinițe se vor întruni pentru a stabili dacă unitățile se pot deschide.

Situația fiecărei unități de învățământ va fi actualizată în fiecare vineri.

A fost redus numărul de note necesar încheierii mediei unui elev.

În funcție de pragul de vaccinare care urmează să fie anunțat de autorități, consiliile de administrație din școli și grădinițe vor stabili modalitatea de predare.

Ministrul Educației a anunțat că vineri vor fi ședințe ale consiliilor de administrație din fiecare școală și grădiniță.

„Dacă există probleme cu personalul, va exista în continuarea posibilitatea ca școala să rămână on-line chiar dacă școala are o rată de infectare de peste 60%”, a mai spus ministrul Cîmpeanu.

De asemenea, s-a hotărât să fie redus numărul de note necesar încheierii mediei unui elev.

Situația fiecărei unități de învățământ, actualizată în fiecare vineri

Rata de vaccinare va fi disponibilă pe site-ul fiecărei unități de învățământ și se va actualiza săptămânal, vineri fiind ziua de referință.

Peste 70% din personalul din școli este vaccinat, a precizat Sorin Cîmpeanu. Cei mai mulți dintre angajații vaccinați sunt din Ilfov, București și Cluj.

Potrivit acestuia, în situaţia în care vor exista probleme legate de resursa umană sau de infrastructură, indiferent dacă rata de vaccinare în rândul dascălilor este de peste 60%, va exista în continuare posibilitatea ca şcolile respective să solicite desfăşurarea cursurilor online.

"În situaţia în care, dincolo de rata de vaccinare, există probleme la nivel de resursa umană - număr semnificativ de profesori carantinaţi sau infectaţi sau există probleme de infrastructură - va exista în continuare posibilitatea ca la nivelul şcolii să se formuleze o cerere conform articolului 3.2 din Ordinul de ministru 5338 care va fi modificat astăzi pentru ca şcoala să rămână în online, chiar dacă are o rată de vaccinare de peste 60%. Rată de vaccinare de peste 60% conform raportărilor de la finalul săptămânii trecute exista în 54% din şcolile şi grădiniţele României - învăţământ de stat şi învăţământ privat", a explicat Sorin Cîmpeanu.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel