Militarii rămași în Azovstal, VARIANTE. Ajutorul lui Elon Musk sau un schimb cu Rusia

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 12 mai 2022, 10:05 | Categorie: Politică
Mariupol Azov
Mariupol Azov

Un comandant al forțelor ucrainene rămase în Azovstal face un apel către Elon Musk.

Comandantul a adresat miercuri un apel direct miliardarului american Elon Musk, ca aceasta să intervină pentru a-i salva pe cei rămași în combinatul Azovstal din Mariupol.

"Oamenii spun că dumneavoastră veniţi de pe altă planetă pentru a-i învăţa pe oameni să creadă în imposibil. (...) În locul unde trăiesc eu, este aproape imposibil să supravieţuieşti", a scris pe Twitter Serghei Volîna, comandant al Brigadei 36 de puşcaşi marini din Mariupol.

"Ajutaţi-ne să plecăm din Azovstal într-o altă ţară. Dacă nu dv, atunci cine? Daţi-ne o pistă", a continuat el, precizând că şi-a creat un cont de Twitter special pentru a intra în contact cu cel mai bogat om din lume, care încearcă să cumpere această reţea socială pentru 44 miliarde de dolari.

Militarul a cerut "fiecărei persoane de pe planeta Pământ" să ajute pentru ca Elon Musk să fie la curent cu apelul său.

Kievul a anunţat săptămâna aceasta că peste o mie de soldaţi, dintre care mulţi răniţi, se află în continuare în combinatul siderurgic unde se află un labirint subteran de mari dimensiuni ce datează din epoca sovietică. Acesta este singurul bastion de rezistenţă al oraşului-port strategic Mariupol, controlat deja, exceptând combinatul, de ruşi.

Femei, copii şi persoane în vârstă au fost evacuate în cadrul unei misiuni umanitare coordonată de Naţiunile Unite şi de Crucea Roşie (CICR).

Elon Musk are 92 de milioane de abonaţi pe Twitter, dintre care tot mai mulţi utilizatori din Ucraina, pentru a fi informaţi şi a găsi ajutor.

Excentricul miliardar l-a provocat la mijlocul lui martie pe preşedintele rus Vladimir Putin la o "luptă unu la unu", având drept miză Ucraina.

O încărcătură cu terminale de servicii de internet prin satelit Starlink din partea lui Elon Musk a sosit la începutul lui martie în Ucraina, pentru a ajuta să fie conectate la internet zone lovite de atacuri ale armatei ruse, care a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Ucraina sugerează un schimb cu Rusia

Conducerea de la Kiev a sugerat un schimb cu Rusia pentru eliberarea soldaţilor ucraineni care încă mai apără oţelăria Azovstal din Mariupol, transmite joi dpa.

"Ca prim pas, le-am oferit ruşilor următorul schimb: noi îi transportăm pe băieţii noştri răniţi grav printr-un coridor umanitar de la Azovstal", iar în acelaşi timp, armata ucraineană ar urma să elibereze prizonieri de război ruşi "în conformitate cu regulile standard pentru schimb", a declarat vicepremierul Irina Vereşciuk ziarului Ukrainska Pravda.

”Negocierile sunt în curs şi încă nu s-a ajuns la un acord”, a precizat ea.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite