Metoda prin care Putin poate fi PEDEPSIT. Avocat: ”Nu necesită prezența acuzatului în sala de judecată”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Un avocat care a apărat mai mulți dictatori la Tribunalul de la Haga a descris cum ar putea fi arestat Putin.

Avocatul Alexander Knopp, care a apărat diverși dictatori și generalii acuzați de genocid și crime împotriva umanității la Haga în ultimii 20 de ani, nu crede că Putin va putea fi dus în Olanda pentru a depune mărturie despre înfrângerea finală a Rusiei, relatează publicația Slovoidilo.

”Un mandat de arestare trebuie emis de Curtea Internațională de Justiție și va fi mai ușor să obții un mandat de arestare decât să câștigi cauza pe fond”.

El a arătat care ar fi modalitatea mai realistă de a-l „prinde” pe Putin.

”Procurorul șef, dacă este înclinat să creadă că au fost comise crime de război, iar acuzațiile le pot lega de armata rusă și de comandamentul acesteia, poate cere judecătorilor să emită un mandat internațional de arestare. În primul rând, nu necesită prezența acuzatului în sala de judecată. În plus, baza de dovezi necesară pentru o astfel de decizie este nesemnificativă în comparație cu procesul în sine”, a spus Knopp.

”Este simplu: dacă Curtea Internațională de Justiție de la Haga emite un mandat de arestare pentru Putin, fiecare dintre cele 123 de țări participante la Statutul de la Roma va fi obligată să-l aresteze pe președintele rus de îndată ce acesta va pune piciorul pe teritoriul său. Poate că nu va duce la capturarea lui Putin, dar va face Rusia un partener și mai toxic pentru restul lumii” a mai spus avocatul.

Tribunalul de la Haga a decis că Rusia trebuie să pună capăt ostilităților din Ucraina

Curtea Internațională de Justiție a ONU de la Haga a decis pe 16 martie, că Rusia trebuie să înceteze imediat ostilitățile din Ucraina, care au început la 24 februarie 2022.

„Curtea este foarte conștientă de amploarea tragediei umane din Ucraina… Curtea este profund îngrijorată de utilizarea forței de către Federația Rusă în Ucraina, care ridică probleme foarte serioase de drept internațional ”, a declarat președintele judecător Joan Donoghue.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel