Marine Le Pen: Voi lucra cu Rusia pentru a evita alianța Moscova-Beijing. ”Este o condiție importantă pentru asigurarea securității”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Marine Le Pen, în seara primului tur al alegerilor prezidențiale
Marine Le Pen, în seara primului tur al alegerilor prezidențiale

Ea consideră că apropierea dintre Europa și Rusia este importantă pentru securitatea Franței. 

Candidata la președinția franceză Marine Le Pen a spus că, dacă ar fi președinte, ar lucra cu Rusia după războiul din Ucraina pentru a se asigura că Moscova nu formează o alianță cu Beijingul.

Într-un interviu pentru radioul francez France Bleu, Marine Le Pen a menționat că metodele diplomatice ar trebui folosite pentru a preveni apropierea Moscovei și Beijingului. Potrivit acesteia, apropierea dintre Europa și Rusia este importantă pentru securitatea Franței și Europei.

„Cred că Rusia este o mare putere. Și nu am vrut să se unească în sfârșit cu China... După cum a spus Emmanuel Macron, apropierea Rusiei de Europa este o condiție importantă pentru asigurarea securității continentului și a țării noastre”, a spus Le Pen.

Un „moratoriu imediat” asupra tuturor șantierelor de turbine eoliene aflate în derulare

Întrebată de un ascultător despre politica ei energetică, Marine Le Pen și-a reiterat poziția cu privire la turbinele eoliene, spunând că toate proiectele privind construcția turbinelor eoliene ar trebui suspendate și a pledat pentru un „moratoriu imediat” asupra tuturor șantierelor de construcții aflate în derulare , și în special pe cele ale parcurilor eoliene offshore pe care le-a descris drept „un pericol pentru biodiversitate, pentru pescari, poluare vizuală. Ne distrugem peisajele într-un mod nebunesc și mai presus de toate ne costă o avere ”. Potrivit Marine Le Pen, instalarea turbinelor eoliene a costat „ 120 de miliarde de euro în ultimii 15 ani ”. „În fiecare an, plătim 4,5 miliarde de euro, este inacceptabil”, a spus Le Pen.

Turul doi se decide ”la mustață”?

În primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, care a avut loc pe 10 aprilie, a câștigat președintele Republicii Emmanuel Macron - a primit 27,3% din voturi.

Pe locul doi s-a ocupat candidatul din partidul de extremă dreapta „Uniunea Națională” Marine Le Pen, care a obținut 24% din voturi.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel