Marea Britanie va trimite 8.000 de soldați în Europa de Est

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Aproximativ 8.000 de trupe ale armatei britanice vor lua parte la exerciții pe  scară largă în Europa de Est.

Exercițiile sunt necesare pentru a testa nivelul de pregătire împotriva agresiunii ruse într-una dintre cele mai mari desfășurări de forțe NATO de la sfârșitul Războiul Rece.

Zeci de tancuri vor fi desfășurate în țări, de la Finlanda la Macedonia de Nord, în această vară, conform planurilor care au fost îmbunătățite de când Rusia a invadat Ucraina .

Li se vor alătura zeci de mii de trupe din NATO și alianța Forței Expediționare Comune, care include Finlanda și Suedia.

Ministerul britanic al Apărării a declarat că exercițiile au fost de mult planificate și intensificate ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina. 

În această vară, zeci de tancuri vor fi transferate în țări din Finlanda până în nordul Macedoniei, conform planurilor actualizate.

Comandantul general al armatei de câmp Ralph Wooddisse a declarat: „Marea Britanie aduce o contribuție semnificativă la apărarea Europei și la descurajarea agresiunii ruse.

„Seria de exerciții ale armatei britanice este fundamentală pentru ambele.

„Amploarea desfășurării, împreună cu profesionalismul, pregătirea și agilitatea armatei britanice, vor descuraja agresiunea la o scară nemaivăzută în Europa în acest secol”.

Desfășurarea în Marea Britanie este de așteptat să ajungă la un vârf de aproximativ 8.000 de angajați care operează în Europa continentală între aprilie și iunie.

Secretarul apărării, Ben Wallace, a declarat: „Securitatea Europei nu a fost niciodată mai importantă. Aceste exerciții vor vedea trupele noastre să își unească forțele cu aliații și partenerii din NATO și Forța Expediționară Comună într-o demonstrație de solidaritate și forță într-una dintre cele mai mari desfășurări comune de după războiul rece.”

Trupe de la Husarii Regali ai Reginei au fost desfășurate și vor fi încorporate într-o brigadă blindată din Finlanda, care împarte o graniță terestră de 830 de mile cu Rusia.

Exerciții alături de trupele americane au loc și în Polonia, scrie TheGuardian.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel