Marcel Ciolacu, PSD: Nu am creat această coaliţie din dragoste între cele două partide. Ce spune bilanțul celor șase luni de guvernare

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Sursă foto: Facebook (Marcel Ciolacu)
Sursă foto: Facebook (Marcel Ciolacu)

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit despre avantajele pe care coaliția o aduce României. 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, reiterează că decizia social-democraţilor de a intra la guvernare a fost una corectă şi susţine că cel mai mare câştig al actualei coaliţii este că funcţionează la "parametrii aşteptaţi de populaţia României".

"Câştigul cel mai mare al actualei coaliţii este că funcţionează la parametrii aşteptaţi de populaţia României. Suntem din două familii politice diferite. Este evident că nu am creat această coaliţie din dragoste între cele două partide. Din interes pentru ţară. Totuşi această coaliţie, în afară de majoritatea din Parlament, a adus şi stabilitate în România şi, dacă la început existau anumit opinii că ar fi fost mai bine ca PSD să stea în opoziţie, că ar fi mai crescut în sondaje, acum după cele şase luni de implicare directă a PSD şi a miniştrilor din Guvern cred că decizia a fost una corectă. Mai ales în contextul cu aceste crize suprapuse. Scăpasem cât de cât de pandemie, a venit şi acest conflict total nejustificat, criminal şi incorect din partea Rusiei asupra Ucrainei", a declarat Marcel Ciolacu, duminică, într-o emisiune la Prima TV, citată de Agerpres. 

Bilanțul separat al ultimelor șase luni aduce probleme în paradis

În opinia sa, prezentarea separată de către PSD şi PNL a bilanţului ultimelor şase luni de guvernare "face parte din jocul politic".

"Am făcut două manifestări. Noi o anunţasem de vreo două săptămâni şi dânşii (liberalii - n.r.) şi-au schimbat priorităţile făcând cu o oră mai devreme. Face parte din jocul politic, dar normal că am sesizat faptul că din nou PSD a dat ora exactă, ceilalţi făcându-şi programul după ce şi-a făcut PSD", a afirmat Ciolacu.

El îi consideră pe liberali "adversari" politici şi nu "duşmani" politici.

Liderul social-democrat spune că în fiecare zi comunică cu premierul Nicolae Ciucă pe lucruri "punctuale".

"Nu sunt duşmani politici. Sunt nişte adversari politici, cum şi PSD pentru PNL sunt adversari politici. Aici am găsit şi este şi meritul primului ministru Nicolae Ciucă. Este un om cu care comunic în fiecare zi. Vorbim lucruri punctuale. Acum două zile mi-a dat telefon şi mi-a propus două modificări legislative pe zona economică a unui mini-pachet economic şi mi s-au părut două propuneri foarte bune. O să le discutăm şi o să le detaliem la prima coaliţie", a afirmat liderul social-democraţilor.

PSD și PNL nu vor fi împreună la alegerile viitoare

Potrivit acestuia, PSD nu va candida alături de PNL la alegerile viitoare, având în vedere că au "doctrine separate şi valori separate".

"Eu prefer sistemul german. Chiar dacă acolo timp de 17 ani au fost stânga şi dreapta împreună la putere. Întotdeauna au candidat separat şi după alegeri au creionat o coaliţie. Avem doctrine separate, avem valori separate. (...) Nu văd totuşi o conjunctură astfel încât stânga şi dreapta să candideze împreună. Acel USL s-a constituit fiindcă lideri politici din momentul acela, atât de la PSD cât şi de la PNL, au considerat că trebuie să se unească împotriva unui duşman. Eu nu am duşmani şi după cum l-am văzut pe domnul Ciucă nici dânsul nu este în zona asta de duşmani. Avem adversari politici. Atunci s-au unit cu toţii împotriva lui Băsescu. Dacă ne uităm acum în spate - total justificat acea unire şi acea ură împotriva preşedintelui Băsescu. Nu suntem în acel context", a explicat Marcel Ciolacu.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel