Marcel Ciolacu, marele absent de la Ziua Marinei. De ce președintele PSD nu a fost la ceremonia din Constanța

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Marcel Ciolacu, marele absent de la Ziua Marinei. De ce președintele PSD nu a fost la ceremonia din Constanța / Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, marele absent de la Ziua Marinei. De ce președintele PSD nu a fost la ceremonia din Constanța / Foto: Facebook Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat de ce a lipsit de la ceremoniile de Ziua Marinei. 

Președintele PSD a fost marele absent de la ceremoniile de Ziua Marinei. Ieri, 15 august, mulți s-au întrebat de ce Marcel Ciolacu nu s-a aflat la Constanța, vorbindu-se chiar despre anumite tensiuni în coaliția de guvernare. În cele din urmă Ciolacu a explicat de ce a lipsit.

"Am avut alt program. Am înțeles că a fost dl ministru al Apărării. Organizatorul este Ministerul Apărării. E o speculație", a declarat Marcel Ciolacu, scrie Realitatea.net.

Totodată, liderul PSD a negat că există tensiuni în coaliția de guvernare.

"Nu sunt. Din punctul meu de vedere, nu este nicio tensiune. Cred că prioritatea 1 este să găsim soluțiile cele mai bune pentru prețurile la energie", a mai spus Ciolacu.

"La mulți ani întregului personal al Forțelor Navale Române! Ziua Marinei Române îmi dă ocazia de a-i felicita pentru profesionalism și dăruire pe toți marinarii care și-au legat destinele de mările și oceanele lumii și au onorat până la capăt demnitatea uniformei și a steagului tricolor. Fie ca această zi să aducă bucurie, speranță și optimism tuturor marinarilor, oriunde s-ar afla!", a scris ieri Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Ciolacu anunţă o întâlnire a coaliţiei: Prioritatea - să găsim soluţiile cele mai bune pentru preţurile la energie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că marţi va avea loc o întâlnire a liderilor coaliţiei de guvernare în care se va discuta în primul rând despre preţurile la energie.

"Din punctul meu de vedere, nu e nicio tensiune în interiorul coaliţiei. Cred că prioritatea unu la toată lumea în acest moment este să găsim soluţiile cele mai bune pentru preţurile la energie. Sunt două componente clare, este această perioadă când energia este deja vândută şi să vedem abordarea pentru anul viitor, când încă 75% din energie nu este vândută.(...) Mai mult ca sigur că astăzi vom avea o întâlnire (a liderilor coaliţiei - n.r.)", a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.

El a adăugat că trebuie găsită o soluţie pentru a opri "specula" de pe piaţa energiei, iar Ministerul Energiei trebuie să vină cu nişte propuneri şi în privinţa energiei verzi, unde statul român emite nişte certificate, iar energia verde produsă în România este exportată.

Ciolacu a menţionat că măsurile privind zona de energie trebuie adoptate de Guvern până pe 1 septembrie şi să fie aplicate pe o perioadă mai lungă, până în 2025. 

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Marinei: Este prilej să ne cinstim înaintașii, să aducem omagiul nostru eroilor marinari care odihnesc în adâncuri de ape

Și premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Marinei.

"Ziua Marinei Române și a Forțelor Navale Române, sărbătoare a marinarilor militari și civili, a constructorilor navali și a lucrătorilor portuari, are valoare de simbol pentru români, pentru care Marea Neagră, fluviul Dunărea și râurile care brăzdează întinsul țării au reprezentat elemente esențiale de referință ale unui spațiu de existență și de identitate națională. Este prilej să ne cinstim înaintașii, să aducem omagiul nostru eroilor marinari care odihnesc în adâncuri de ape. Îmi amintesc cu emoție de clipele petrecute alături de marinarii români atât pe mare, cât și la diferite activități desfășurate în poligoanele sau porturile militare, în calitate de ofițer al Armatei României și ulterior de șef al Statului Major al Apărării sau de ministru al apărării naționale.

De ziua lor, marinarii din Forțele Navale au dovedit din nou în fața românilor profesionalismul și măiestria, calități care i-au consacrat ca simbol al securității naționale la mare și fluviu și ca parteneri de încredere pentru aliați.În contextul dificil pe care îl traversăm, regiunea Mării Negre a devenit zonă de interes strategic a NATO, prin noul Concept Strategic al Alianței adoptat la summitul de la Madrid, în timp ce Congresul Statelor Unite a luat în dezbatere noua lege bipartizană ce consacră Strategia SUA pentru Marea Neagră. Securitatea acestei zone, marcată de provocări complexe și în continuă evoluție, este vitală pentru garantarea securității noastre, a tuturor.

Prin misiunile îndeplinite cu succes, România contribuie la asigurarea libertății de navigație, libertății comerțului și circulației în Marea Neagră și la siguranța traficului naval, dovedind capacitatea țării noastre de a fi un furnizor de securitate și garant al stabilității in regiunea extinsă a Mării Negre și în bazinul mediteranean.Conflictul din apropierea granițelor subliniază o dată în plus necesitatea unei armate moderne, dotată cu echipamente de ultimă generație. Perioada recentă a consfințit accelerarea procesului de modernizare a Forțelor Navale atât pentru a răspunde cerințelor ce revin acestei importante categorii de forțe armate în cadrul procesului de implementare a angajamentelor asumate față de NATO și UE, cât și pentru a fi în măsură să răspundă noilor provocări ale mediului de securitate internațional. Voi sprijini în continuare, de la nivelul Guvernului României, derularea programelor de modernizare a Armatei României și Forțelor Navale Române.", a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook. Vezi continuarea AICI.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel